ZELFVERZEKERDE RAMMEN

x

Er schijnen moslims te zijn, zo lees ik in de krant, die afzien van het offeren. Zij doneren het aankoopbedrag van een offerlam aan het goede doel. Fijn om te weten: een lichtpuntje op een verdrietige dag als deze. Mijn gedachten zijn bij alle offerlammetjes.

GEVAARLIJKE EDDY
Twintig jaar geleden moest ik voor een blad op de foto met Gevaarlijke Eddy. De fotograaf had een goed idee. Wang aan wang. Ha! Niet zonder gevaar. Eddy had zijn streken, ik moest zien te voorkomen dat ie mij een welgemikte beuk zou geven, en de fotograaf moest er ook ongeschonden vanaf komen. Die was zich trouwens van geen gevaar bewust, en het leek me verstandig om dat ook zo te laten.

EGO
De keren dat ik mensen van het mannelijk geslacht wel waarschuwde voor Gevaarlijke Eddy pakten altijd verkeerd uit. Sommige mannen (de meesten) gooiden onmiddellijk hun ego in de strijd: dat zullen we dan nog wel eens zien. Met gevolg dat zo’n heerschap het vege lijf moest zien te redden terwijl het hem dun door de broek liep – en die pijnlijke nederlaag wilde ik de fotograaf besparen.

Dus ik zei niks.

En natuurlijk kwam er van mijn tête-à-tête met Gevaarlijke Eddy geen klap terecht. Tom Poes verzin een list, dacht ik. Keep smiling. ‘Hij heeft honger,’ zei ik snel. ‘Daarom doet ie zo ongedurig.’


OFFERLAMMEREN
De offerlammeren zijn helaas nog te jong voor de streken van zelfverzekerde rammen. Maar stel je voor dat zij de skills van Gevaarlijke Eddy al onder de knie zouden hebben… En geloof me: een ram achter je aan hebben, dat wil je niet.

Afzien van offeren en doneren voor het goede doel. Ik denk dat menig voor-zijn-leven-rennende-slachter daar dan onmiddellijk voor zou tekenen :-)

Fijne dinsdagavond allemaal!

GEVAARLIJKE EDDY & CAESAR
https://familiebofkont.nl/boek/gevaarlijke-eddy-en-caesar/