DONEER

‘Wat kan een mens blij worden van gelukkige dieren. Ik heb nog nooit zoveel moois gezien van een geldelijke bijdrage als bij de familie Bofkont.
Nergens krijg je zoveel waar voor je geld.’

Margreet H – maandelijkse donateur van Familie Bofkont

‘Jaren geleden ben ik samen met mijn man naar jullie workshop geweest, wat diepe indruk heeft gemaakt. Sindsdien volg ik de avonturen van de Familie Bofkont via Facebook en doen we elk jaar een donatie aan het eind van het jaar. Al jaren eten we geen varkensvlees meer. Ik zou het geweldig vinden om komend jaar ook een workshop te doen met onze drie dochters, ze zijn dan 14, 12 en 9. Vooral omdat ik educatie over varkens en dierenwelzijn zo belangrijk vind.’
Kirstin C. – deelnemer Familie Bofkont Workshop en sindsdien donateur

‘Wij vinden Stichting Familie Bofkont heel transparant, je weet dat de donaties direct bij de dieren terecht komen, er blijft niets aan de strijkstok hangen.’

Natascha van K. – Vriend van Familie Bofkont


We zijn blij met iedere donatie voor het eten,
drinken en gelukkig zijn van de Bofkonten!

Stichting Familie Bofkont is een ANBI
(Algemeen Nut Beogende Instelling).

Dit betekent dat giften en donaties fiscaal aftrekbaar zijn.

 

VIA INTERNETBANKIEREN / iDEAL

 

VIA EEN BOFKONT TIKKIE

 

VIA PAYPAL


 

OP KLASSIEKE WIJZE
NL95TRIO0338830871 t.n.v. FAMILIE BOFKONT

 

OP DUURZAME WIJZE
Word Vriend van Familie Bofkont
KIJK HIER

 

...

ANBI GEGEVENS
Stichting Familie Bofkont
Bovenkerkerweg 132
1188 XJ Amstelveen
email: mail@familiebofkont.nl
website: www.familiebofkont.nl
facebook: facebook.com/familiebofkont
twitter: @familiebofkont
IBAN: NL95TRIO0338830871
t.n.v. FAMILIE BOFKONT
BIC/Swift: TRIONL2U
KvK nummer: 34214198
BTW nummer: NL814791086B01
RSIN/ANBI nummer: 814791086

DOELSTELLING
– Het op een constructieve en positieve manier geven van voorlichting over het wezen en de natuurlijke aard van landbouwhuisdieren middels het gedrag, de gewoontes en leefwijze van de leden van de Familie Bofkont, een aanzienlijke groep varkens, koeien en kippen die sinds 1995 zijn vrijgekocht / gered / opgevangen door communicatieadviseur Dafne Westerhof, de oprichter van Familie Bofkont / Het Beloofde Varkensland.

– Het werven van fondsen om de langlevende en oud wordende leden van Familie Bofkont in hun levensonderhoud en veterinaire zorg te kunnen blijven voorzien, tot ze ‘omvallen van ouderdom’.

– Het ontvangen van bijzondere doelgroepen zoals verstandelijk en/of lichamelijk gehandicapte kinderen/ouderen en terminale patiënten die troost ontlenen aan het geluk van Familie Bofkont.

HOOFDLIJNEN BELEIDSPLAN
– Het geven van workshops aan burgers, boeren en zakenlui ter bewustwording van het welzijn van landbouwhuisdieren, ter lering en vermaak.

– Het realiseren en aanbieden van stageplaatsen voor studenten van nationaal en internationaal agrarisch onderwijs.

– Het trainen en opleiden van onderwijzers en docenten van lager en middelbaar onderwijs om zelfstandig een les dierenwelzijn aan hun leerlingen te kunnen geven.

– Het trainen van dierenpolitie, dierenartsen en andere professionals t.a.v. de problematiek rond ‘hobbyvarkens’.

– Het ontvangen van scholieren en studenten bij Familie Bofkont en het geven van gastcolleges op locatie.

– Het initiëren en vormgeven van PR activiteiten ter bevordering van het imago van landbouwhuisdieren.

– Het geven van lezingen, het organiseren van exposities en evenementen en het uitgeven van publicaties en voorlichtingsfilms.

WERVING FONDSEN
Stichting Familie Bofkont houdt haar eigen broek op d.m.v. de Familie Bofkont Workshop op zondagen met open inschrijvingen voor jong & oud. Op zaterdag en door de week ontvangen we groepen (familie-bijeenkomsten, vrijgezellen, teamuitjes, teambuilding) voor besloten workshops. In deze workshops worden mensen op een positieve manier bewust van het wezen en welzijn van boerderijdieren. Hoe leeft een varken van nature? Hoe richt een koe haar eigen leven in als ze de vrijheid heeft? Hoe groeit een ramlam op zonder dat de slacht er op volgt? En wat wil de kip? Bezoekers maken kennis met hun schoonheid, gedrag en persoonlijkheden. Middels de dagelijkse posts op weblog, facebook, twitter en via free publicity werven we de bezoekers voor de Familie Bofkont workshops.

BESTEDING FONDSEN
Uit de opbrengsten van de workshops, donaties, legaten, etc. wordt voer, huisvesting, verzorging, dierenarts en alle andere kosten van Familie Bofkont betaald.

BESTUURSSAMENSTELLING PER 1 JANUARI 2022
Dafne Westerhof, Voorzitter en directeur dagelijks bestuur – Dennis Kennedy, Secretaris – Paul Pronk, Penningmeester – Merel Ligtelijn, Lid – Jaro Camphuijsen, Lid

BELONINGSBELEID
Bij Familie Bofkont blijft niks aan de strijkstok hangen. Het bestuur en de directeur van Stichting Familie Bofkont ontvangen geen salaris. Elke cent die binnenkomt via de workshops, verkoop van boeken of giften gaat voor 100% naar het eten, drinken en gelukkig zijn van Familie Bofkont.

ACTIVITEITEN
Dagelijke posts op weblog, facebook en twitter, ter lering en vermaak. Iedere zondag gedurende het hele jaar; Familie Bofkont Workshop met open inschrijvingen. Zaterdag gedurende het hele jaar, op aanvraag ; besloten bijeenkomsten. Doordeweeks gedurende het hele jaar, op aanvraag; teamuitjes voor bedrijven en instellingen. Doordeweeks gedurende het hele jaar, op aanvraag; ontvangst schoolklassen, docenten, studenten. Op speciale afspraak; bijzondere doelgroepen. Mediaoptredens t.b.v. voorlichting over het welzijn van boerderijdieren (tv, radio, krant). Advieswerk t.b.v. hobbyboeren en particulieren; adviseren over verzorging van hun boerderijdieren.

DOWNLOADS

Statuten Stichting Familie Bofkont

Uittreksel KvK

Financieël Jaarverslag 2022

Financieël Jaarverslag 2021

Financieël Jaarverslag 2020

Financieël Jaarverslag 2019

Financieël Jaarverslag 2018

Financieël Jaarverslag 2017

Financieël Jaarverslag 2016

Financieël Jaarverslag 2015

Financieël Jaarverslag 2014

Financieël Jaarverslag 2013

Financieël Jaarverslag 2012