DRUMSTICKS

x

‘Kijk, daar lopen jullie drumsticks’, zei de vader tegen zijn kinderen. Hij wees op een stel kuikentjes op een Franse camping in ‘Ik vertrek’. De donsjes wisten niet hoe snel ze zich uit de voeten moesten maken. Verderop lag een moedervarken met een van haar biggetjes op haar rug. Die blik in haar ogen.

Drumsticks.

Gezegend zijn de kinderen met een vader die ze op schoonheid wijst. Verwondering, eerbied.

‘s Avonds gingen de kippen op de barbecue. Zouden ze een naam gehad hebben? De barbecue wel. De barbecue van monsterlijke afmetingen heette Brutus. En Brutus was de trots van de Nederlandse uitbater van de camping. Toen hij even niet oplette viel er een speklapje in het vuur. Ik dacht aan het innige varkenssgezinnetje.

https://2021.bfknt.nl/het-innige-varkensgezinnetje.jpg

UIT FOODLOG van zaterdag 1 mei:
‘Mogen kippen aan hun poten worden gevangen en met een bosje in de hand worden verzameld om in kratten worden te geduwd op weg naar het slachthuis? Ja, want zo gebeurt het in de praktijk. Nee, zegt de rechter want het mag niet van de wet. Landbouwminister Schouten moet van de voorzieningenrechter uiterlijk 10 juni a.s. beslissen of ze de rechter gelijk geeft of de regelgeving aan de ruwe praktijk aanpast.’

Hup Schouten, doe je best! De pootjes van slachtkippen liggen in uw handen. Laat ze niet meer breken door die ruwe behandeling. Dat is in ieder geval iets…

Fijne zondag allemaal!

PS
Ik ken ook een Brutus. Een hele lieve.

BRUTUS
360 kilo varkensgeluk

https://familiebofkont.nl/boek/brutus/

#drumsticks #kippen #varkens #BBQ