ADVOCAATJE LEEF JE NOG

BALLENBOY lustte er wel pap van...

Advocaatje leef je nog ieja dea
Ja meneer ik ben er nog ieja dea
Ik heb mijn eten opgegeten en mijn drinken laten staan
Ieja dea poef!

‘Ik kan niet in de boeken vinden hoe jullie op het idee van de Boerenjongens en Advocaat zijn gekomen?? Dat zou in elk verzorgingshuis verplicht voorgeschreven moeten worden bij enig vermoeden op een naderend einde.’
Leny V.

Nou, dat zal ik je vertellen Leny.

FAMILIE BOFKONT GESCHIEDENIS
Ooit, in een pandemievrije wereld, gaven we teambuildings voor bedrijven: De Goeroe ligt in de Modder. We eindigden de middag dan altijd met de Boerenborrel. Eerst op de deel, maar na de brand werd dat het Oudemannetjeshuis. Minstens zo leuk, want ontvangen door de stokoude Billie Bofkont, Mannetje Bromsnor en Miss Universe.

BOERENBORREL
De Boerenborrel bestond uit een advocaatje met slagroom of een glaasje boerenjongens (brandewijn met rozijnen). Hilariteit alom bij de kantoortypes, want wie had daar ooit van gehoord. Ze vonden het trouwens heerlijk ;-)

Net zoals de oudjes van verzorg- en verpleeghuis de Rietvinck in de Jordaan.

Ooit, in een pandemievrije wereld, gingen we daar verhalen vertellen over Familie Bofkont. Beamer mee, laptop, een paar flessen advocaat van scharreleieren, de slagroom had ik thuis al geklopt, en de oudjes in een kring van rolstoelen om ons heen. Een móórdmiddag. Die advocaat, dacht ik, die hou ik er in, voor de bedrijfsuitjes op de boerderij.

En zo werd de Boerenborrel traditie op Het Beloofde Varkensland.

OUDEMANNETJESHUIS
In het Oudemannnetjeshuis kregen de oudjes altijd appelmoes, ook tijdens de boerenborrels. Kijk nou! Die varkens krijgen appelmoes! Met een lepeltje!

MANNETJE BROMSNOR
Op een dag bleef er wat van de boerenjongens over. Zou Mannetje Bromsnor dat lekker vinden? Ik hield hem een piepklein borrelglaasje voor… de rest is geschiedenis.

En nu behoren Advocaat & Boerenjongens tot de vaste afscheidsrituelen van Familie Bofkont.

Fijne zaterdag allemaal!

PS
Lees vooral ook dit:
https://familiebofkont.nl/2018/02/kippie-en-co-afscheid/

BALLENBOY
https://familiebofkont.nl/boek/lamme-zus-en-gebroeders-beer/

#varkens #advocaat #appelmoes #afscheid