OT & SIEN VARKEN

BRUTUS met zijn ouderwetse Ot & Sien wipneus

Zeventien (!) jaar geleden zei ik in een interview dat de ruggen van varkens verlengd zijn door extra ‘ingebouwde’ ribben. Dat levert meer karbonades op. Er kwamen geschokte reacties op. Niemand wist dat.
https://media.bfknt.nl/interview-dafne-westerhof-als-je-iets-wilt-bereiken-moet-je-je-ego-thuislaten.jpg

Behalve de karbonades heeft zo’n verlengde rug nog een ‘voordeel’: meer spenen, dan kunnen er meer biggetjes gezoogd worden.

Het lichaam van het oorspronkelijke varken – korter en ronder – is door die aanpassing voorgoed verdwenen. Doodjammer qua schoonheid, maar ook voor het welzijn. Zo’n onnatuurlijk lange rug heeft invloed op de motoriek. Daar kunnen we op Het Beloofde Varkensland over meepraten; al die moeizaam lopende vleesvarkens… :-(

‘Wat gaat het toch langzaam allemaal,’ verzuchtte een bofkontvriend in antwoord op mijn post over de varkensindustrie in China. ‘Houdt het dan nooit op?’

Bewustwording gaat zóveel langzamer dan je wilt.

In iedere workshop hebben we hier de extra lange ruggen van de bofkonten aangewezen. Verteld over het hoe en wat. Voor al die duizenden mensen was het nieuw. Maar daarna vergaten ze het nooit meer.

Met andere woorden: het kan niet vaak genoeg gezegd worden.

KEURINGSDIENST VAN WAARDE
Vanvond speelt het varken de hoofdrol in Keuringsdienst van Waarde. Daar vertelt een slager hetzelfde. Nu pas? Ja. Beter laat dan nooit. Toch maar even kijken. Want het kan niet vaak genoeg gezegd worden.

NPO 3 – 20:25
https://www.npostart.nl/keuringsdienst-van-waarde/07-01-2021/KN_1724994

Trouwens heel benieuwd of de slager ook over het hoofd van het varken vertelt. Ook dat is veranderd. Vroeger hadden varkens van die gezellige wipneuzen. Dat is er uitgefokt. Varkensfokkers wilden alleen nog maar varkens met lange snuiten. Zoveel mogelijk uniformiteit. En die hebben ze gekregen. Ook zo vre-se-lijk jammer.

BRUTUS
Gelukkig had Brutus nog zo’n lieve wipneus. En ook niet zo’n lange rug. Wat was ik blij dat er op Het Beloofde Varkensland nog zo’n echt Ot & Sien varken rondliep. De laatste der mohikanen. Na Brutus heb ik nooit meer zo’n varken gezien.

Alle andere bofkonten hebben moderne snoeten en moderne ruggen. Ze zijn me er even lief om, maar zo had de natuur het niet bedoeld. :-(

Fijne donderdagavond allemaal!

PS
Uit het boek
FAMILIE BOFKONT
van pechvogel naar bofkont

BRUTUS – 360 kilo varkensgeluk
Bladzijde 57
https://familiebofkont.nl/boek/brutus/

BRUTUS - 360 kilo varkensgeluk

#varkens #wipneus #otensien #kvw

_____
Facebook + reacties    https://www.facebook.com/FamilieBofkont/posts/3665730196878967/