VAARWEL MUK

MUK 8-08-2008 - 18-09-2020

‘Zou mooi zijn als Muk deze zomer nog heeft,’ zei ik halverwege juni. Muk heeft goed geluisterd.

De astronomische herfst is gisteren officieel begonnen.

Nu snap ik waarom Muk maandag nog een dagje bleef, het was nog te vroeg ;-) Maar alles stond al wel gereed en wie greep zijn kans? Koertje. Moet je nou eens kijken! Koertje staat midden in de baar van Muk! Altijd overal op, over en in klauteren, Koertje maakt zijn naam nog steeds waar.

Dinsdagochtend was het dan toch zover.

Voorbij de zomer van 2020, Muk was er klaar voor. De zon kwam op. Big, Dikke Peter, Keesie en Big Trouble werden wakker, de ganzen vlogen over en Kareltje wilde het ook niet missen.

Iedere Bofkont heeft zo zijn eigen hapje als het Grote Verwennen begonnen is. Voor Ballenboy waren het liters advocaatjes met slagroom, voor Mannetje Bromsnor boerenjongens, voor Bokita zachte kattenbrokjes. En voor Muk dikke plakken ontbijtkoek met onwijs veel vegan boter. Elke dag keek ze er reikhalzend naar uit. En dus stond er een bord vol bij Muk’s baar als ontbijt voor Big & Co.

Ons ‘kadaver’ zou tussen 7.00 en 11.00 uur opgehaald worden. Om 10.00 uur kreeg ik de bekende schok, het went nooit.

Pas later realiseerde ik me dat Herman & Co niet naar voren gestormd waren. Nog nooit een uitvaart overgeslagen. Je ziet ze kijken: wat gebéurt daar allemaal? Kan een varken vliegen dan? Maar gisteren stonden ze er niet…

Vergeten de balk te sluiten achter de trekker met Muk in baar op de voorlader. Om 4 uur in de nacht, dan kun je wel eens wat minder scherp zijn. Herman heeft dat ongetwijfeld gesignaleerd. Hij gaf wel een eresaluut voor Muk op afstand, maar nu ik beter weet was dat gewoon een strategische afleidingsmanoeuvre.

Want terwijl Muk richting hemel vloog waren Herman & Co bezig met hun zoveelste inbraak in de hooiopslag…. :-)

En nu is het dus herfst.

De dagen en nachten zijn nu even lang. Dat is te merken, zo snel het al donker wordt. Het zal niet lang meer duren: vroeg het licht aan, evenals de vloerverwarming. Boeken lezen met lekker warme voeten.

Vaarwel Muk! Dankjewel voor je aanwezigheid op Het Beloofde Varkensland, dankjewel voor de groene stroom. Ook jij blijft voor altijd onder de bofkonten.
Wordt Vervolgd.

FILMPJE
https://vimeo.com/familiebofkont/20200922-afscheid-van-muk
óf https://bofkont.tv/20200922-afscheid-van-muk.mov

_____
Facebook versie + reacties    https://facebook.com/FamilieBofkont/posts/3377519309033392/