VARKENS SAFARI

WILLY op het Bofkonteiland

Struinen door de wirwar van het Bofkonteiland. Dit zal altijd de plaats van De Moeder van Sjonnie blijven; ze is overal.

Haar domein ligt er prachtig bij. Ik ben op zoek naar haar jongens maar de dichte begroeiing geeft ze niet prijs.

Dat was me bij De Moeder van Sjonnie niet gelukt. Zij hoorde alles. Hoe zachtjes ik ook deed, ik wilde haar zo graag eens observeren voor ze míj de gaten had, of daar weken de gewassen al uiteen, ik zag iets rozigs en dan dook ze op. Ben je daar weer? Wat leuk!

Tot het laatst aan toe.

Zelfs toen ze zo ziek was. Dokter Peter werd door haar verwelkomd als de verloren zoon. Ze liep hem zowat van zijn sokken. Hoi! Welkom op mijn eiland! Geweldig dat je er bent! Wat zal ik voor je inschenken?

Een paar uurtjes later was ze er niet meer…

Iedereen die De Moeder van Sjonnie gekend heeft zal nu lachend ja knikken. Ja! Zo was ze. Ze maakte iedereen vrolijk. ‘De vriendin met wie je nooit uitgekletst raakt’, zei bofkontboerin Erin, die eens een hele snipperdag bij haar doorbracht. ‘Ze blééf maar praten.’

In de verte zie ik een rug boven het struweel uitsteken. Dat zal Willy zijn. Het is Kleine Beer. Hij schrikt zich rot en rent er blaffend vandoor. Wilde beesten hebben niks goeds van mensen te verwachten. Verderop zie ik nog wat beweging. Als een echte safari-toerist ga ik over op de telelens (telefoon ;-)) Willy. Ook op zijn hoede.

Haal de varkens uit de varkenshouderij en hun aangeboren aard krijgt alsnog vrij spel. Joepie! Even later duiken de drie Black Boys ook voorzichtig op. Een en al achterdocht. De Moeder van Sjonnie kan gerust zijn. Ze heeft haar jongens goed opgevoed. Nooit met vreemden meegaan. En zo is het. Zodra Willy & Co de hort op zijn, beschouwen ze zelfs ons als vreemden. Niet voor lang trouwens, ze kwamen al gauw weer op huus an ;-)

Die dag kwam bofkontboerin Daan hun huisje doen. Dankjewel Daan!

Dat werd tijd. Het laatste beetje stro van De Moeder van Sjonnie heb ik zo lang mogelijk laten liggen. Zo bleef haar geur aanwezig voor haar jongens. Nu ligt er nieuw stro. Willy & Co staan op eigen benen.

Fijne maandag allemaal!

BOFKONT TV – Varkens Safari
https://Bofkont.TV/20200719-varkens-safari.mov

UIT HET BOFKONTBOEK
Het verhaal van de Willy & Maxie
https://FamilieBofkont.nl/Boek/Willy-en-Maxie

Het verhaal van De Black Boys
https://FamilieBofkont.nl/Boek/De-Black-Boys

#varkens #safari