KOERTJE DE NETWERKER

KOERTJE bekwaamt zich in het leven op Het Beloofde Varkensland

Zoekplaatje: wie is Koertje?

Nou is dat niet zo moeilijk. De kleinste. Nog lekker fris roze van kleur ook.

Waar het hier om gaat:

Koertje ligt tussen Aagje en Lange Lijs. Dat is nieuw. Een nieuwe groep. Dé grote groep. Een nieuwe plek. Dé plek: de Varkensmassagesalon.

Stapje voor stapje maakt Koertje zich het leven op Het Beloofde Varkensland eigen.

Nog steeds is oom Bert zijn grote steun en toeverlaat, slaapt hij samen met Wildeman en Brody op zijn vertrouwde plek, maar zijn kring van sociale contacten wordt steeds groter.

Zijn lichaamstaal verraadt dat het heel spannend voor hem is.

Koertje is zijn skills aan het oefenen. Hij zit nu in de fase van ruimte durven innemen. Letterlijk en figuurlijk. Hij doet me denken aan het onderdeel ‘netwerken’ in mijn managementtrainingen (uit het verleden en waar ik de Bofkontboerderij van heb kunnen bekostigen ;-)).

Netwerken.

Hoe beweeg je je op een netwerkborrel? Hoe ‘breek je in’ bij een clubje dat al heel geanimeerd met elkaar staat te praten? De Varkensmassagesalon fungeert voor Koertje nu als de Koninklijke Industrieele Groote Club, dé sociëteit en businessclub van Amsterdam.

Koertje heeft de sprong gewaagd, sluit zich aan bij de gevestigde ondernemers en houdt zijn adem in. Word ik geaccepteerd? Mag ik meedoen? Wat is mijn toegevoegde waarde?

Van de week zag ik hem bij Aaltje en Dumpie, was ie ook nog nooit geweest. Dat vond Dumpie geen goed idee. Koertje maakte zich beleefd uit de voeten.

Koertje wordt een echte netwerker. Hij weet zich te bewegen. En heel belangrijk: conflictvermijdend. Je kunt maar beter vrienden hebben dan vijanden.

Ik ken mensen in de zakenwereld die daar heel ver mee gekomen zijn :-)

Fijne zaterdag allemaal!

#varkens #netwerken