THOR is TERECHT (6) + filmpje!

THOR

Waar waren we gebleven?

Thor werd gespot door een vrouw en haar zoon. Maar wie bleek die vrouw te zijn? Een Vriend van Familie Bofkont, die maandelijks meelapt aan het eten, drinken & gelukkig zijn van Familie Bofkont! Die op workhops komt en Zen op Zaterdag ook niet aan haar neus voorbij laat gaan; en uitgerekend deze insider moest Thor op de A2 spotten. Zomaar vanuit het niks.

Weer zo’n wonder waar Familie Bofkont patent op heeft.


In het vorige filmpje (4) was het nog de vraag of Thor de bench in zou gaan. Al die tijd stonden Marcella & Thomas, (zo heten deze helden), vol spanning toe te kijken.

‘Ik heb koffie bij me,’ fluisterde ik. ‘Als Thor in de bus zit, wil ik graag alles horen.’

Eerst nog even de 2 praktische mannen bedanken voor de gastvrijheid op hun erf. Zodra Thor in de zat bus zat, braken ze meteen de vangkraal af. De schotten en ladders verdwenen in grote schuren. Ik gaf de eigenaar het Familie Bofkont Boek. ‘Hier, nog meer avonturen, Thor is de zoveelste.’

Hij keek naar Gieltje op de omslag: ‘Ik ben jarenlang varkensboer geweest. Daar en daar had ik honderden varkens. Hij wees op de schuren. Aha. Dat verklaarde. Een varkensboer heeft schotjes. Zonder schotje ben je nérgens bij eigenwijze varkens die alle kanten op gaan. Thor had niet beter terecht kunnen komen.

Koffie. Marcella vertelde:

‘We moesten van dierenarts Peter Klaver op zoek naar de eigenaar van het land waar we Thor gezien hadden. De eerste boerderij was mis. De tweede raak.

Een Vriend van Familie Bofkont kent haar klassiekers: ‘Heeft u pindakaas in huis?’ Dat had de varkensboer. Boterhammen gesmeerd en toen het land op.

Anderhalve kilometer verderop liep Thor. Hij liet zich de boterhammen met pindakaas net zolang smaken tot hij op het erf van de varkensboer stond. Tot hij een schuur in moest. Thor bleef op de drempel staan, hoeveel stukjes brood hij ook nog aangeboden kreeg.

De varkensboer gooide een touw over hem heen. Thor sprong omhoog, gilde, krijste, brulde, worstelde. Marcella & Thomas stonden verstijfd. Ze belden de dierenarts. Niks doen, afblijven, niks doen, afblijven, niks doen en wachten tot wij er zijn.

De schotten en ladders kwamen tevoorschijn. Thor stond veilig in de kraal.
Wordt Vervolgd.

PS
Ook Vriend van Familie Bofkont worden met kans op een heldenstatus? ;-)
https://www.FamilieBofkont.nl/Vriend

FILMPJE
https://Bofkont.TV/20200308-Pig-Rescue-Thor-2.mov

#varken #minivarken #gered #snelweg #A2