THOR is TERECHT (3) + filmpje!

THOR - wroetend in de provisorische vangkraal bij Breukelen - 8 maart 2020

‘Het is wel tergend hoor, dit vervolg-feuilleton, net als vroeger in de damesbladen van mijn moeder ;-) Gelukkig hebben we even een sneak peak gekregen hoe het afloopt (goed!) maar ik zit toch te popelen om het hele verhaal te horen!’
Jacqueline M.

‘Kansloos,’ zei Dokter Peter, toen ik hem over mijn gesprek met de jager vertelde. ‘Die sporen zijn allang door de regen gewist.’ Daar had hij een punt. Helemaal toen ik er aan toevoegde dat de jager pas over een week zou kunnen. En toch, dacht ik, het blijft de moeite van het proberen waard. Zodra de jager weer in het land is gaan we er op af.

Die week werd volledig opgeslokt door onvoorziene bofkont besognes.

Mijn voornemen om vast polshoogte te gaan nemen op de plaats delict viel in het water. Maar vanaf maandag zou ik fulltime met Thor aan de slag gaan. Provincie bellen voor toestemming, afspreken met jager en zweethond, vooruit met de geit.

Zondagochtend – midden in het spitsuur, want bofkont-ontbijt – kreeg ik een fotootje opgestuurd. ‘Volgens mij heb ik Thor net gespot langs de A2 richting Utrecht vanaf Amsterdam.’

Kijk nou! Dat stipje in de verte moest Thor zijn! Ik sloeg meteen op tilt. De naam van de afzendster drong niet eens tot me door. Vanaf dat moment ging het snel. Bellen, draven, bellen, draven, bellen, draven. Enfin, dat staat allemaal al beschreven in deel 1 van dit feuilleton ;-)

We kregen een adres. Het zwijntje zou inmiddels ergens op een erf staan.

‘Hé een bekend gezicht!’ riep ik toen we op de plaats delict uit de bus sprongen. Daar stond een trouwe Vriendin van Familie Bofkont. Ze straalde. Naast haar stond een jongeman. Ook stralend. En daar stond een kwispelend zwijntje.

‘Een Brody, het is een Brody!’ De Bofkontvriendin knikte instemmend. ‘Ja het is een Brody.’

We stonden op een boerenerf grenzend aan een brede sloot. Thor werd ingesloten door twee mannen die een groot schot ophielden. Een stukje verderop stond Dokter Peter te bellen. Hij gebaarde: de Dierenambulance is net weg.

Ik keek van de een naar de ander. Waar kwam die Bofkontvriendin nou ineens vandaan? Dit was toch geen Bofkontevenement? Hoe wist zij dat Thor hier was?

Maar eerst Thor.

Ik stapte zijn kraal in, raakte hem aan, en boem, daar lag ie. Was dit Thor? Had dit zwijntje iets verschrikkelijks meegemaakt? Drie weken weer en wind getrotseerd? Zonder eten? Zonder drinken?

Hier lag een modelvarkentje aan mijn voeten. Een beauty. Brandschoon. Glanzend. Hollands glorie. Hij had zo op de cover van Landleven gekund. En een vrijdoos eerste klas. Eén en al toegankelijkheid.

Ik keek op naar onze Bofkontvriendin.

En toen viel het kwartje. Zij! Zij had dat fotootje gestuurd! En die jongeman was haar zoon! Zij hadden Thor in dat weiland gespot naast de A2!

Maar hoe kwamen ze dan hier met Thor op dat erf verzeild? Alles wilde ik weten, álles. Maar eerst moest Thor de bench in.
Wordt Vervolgd.

FILMPJE THOR GESPOT
https://Bofkont.TV/20200308-Thor-in-weiland-naast-A2.mov

VARKENSGELUK VOOR THOR
Thor is nog een jonkie van plusminus 1 jaar.
Hij zal nog jaaaren in het 5-sterren hotel van Het Beloofde Varkensland vertoeven.

Bijdragen aan zijn varkensgeluk?
Dat kan met een Tikkie/iDeal overboeking:

TIKKIE
https://FamilieBofkont.nl/Tikkie-voor-Thor/

Op klassieke wijze kan ook:
IBAN: NL95TRIO0338830871
t.n.v. FAMILIE BOFKONT
o.v.v. voor Thor

WELKOMSTFEESTJE
Dank vast namens Thor!
Als alles weer rustig is rond corona krijg je een uitnodiging voor Thor’s Welkomsfeestje op Het Beloofde Varkensland.

PS
Thor’s verhaal vanaf het begin volgen?

20 februari
https://www.facebook.com/FamilieBofkont/posts/2817132705072058
9 maart
https://www.facebook.com/FamilieBofkont/posts/2854981367953858
10 maart
https://www.facebook.com/FamilieBofkont/posts/2857472877704707

#varken #minivarken #gered #snelweg #A2