FAMILIE BOFKONT MOET DE CRISIS DOOR + troostfilmpje!

Bofkont TV - Mem is lief voor Koertje - Starring: KOERTJE - MEM (en Bulle, Kippie, Wratje en Dappere Dodo)

25 MAART
Negentien jaar geleden stonden we op 25 maart met een paar duizend mensen op het Museumplein te demonstreren tegen het ‘preventief ruimen’ van gezonde boerderijdieren. Dierenactivisten & Boeren schouder aan schouder. Gezonde varkens, gezonde koeien, gezonde geiten en niet te vergeten die snoezige pasgeboren blakendgezonde lente-lammetjes. Ze werden massaal preventief gedood.

MKZ. Mond en Klauwzeer. De brandstapels in Engeland kon ik niet meer aanzien. We organiseerden een Stille Tocht door de stad. ‘Tijd voor een nieuwe landbouw!’ schalde ik door een megafoon over het museumplein. Belinda Meuldijk en Rutger Hauer stonden op de eerste rij.

Die avond, op 25 maart 2001 besloot ik het roer om te gooien.

LEVENSWERK
Mijn communicatiewerk voor het bedrijfsleven zette ik in de pauzestand. Voortaan zou ik leven en werk uitsluitend wijden aan varkens, koeien, kippen en schapen: Ik specialiseerde mij in de mens-dier relatie.

Familie Bofkont bestond toen uit 2 koetjes: Brutale Griet & Rosamunde, 3 varkens: Billie Bofkont, Aagje en Vrouw Vos, de haantjes Willempie en zijn zoon Scheefbekje met hun vrouwtjes, en 12 poezen, waarvan de bekendste Boy George.

Vanaf dat moment is Familie Bofkont meer dan ver-TIG-voudigd.

Biggetjes vrijgekocht, vleesvarkens, ex-fokzeugen, kalfjes van de veemarkt gered, 541 hanen behoed voor de vergassingsdood, ganzenkuikentje grootgebracht, de legendarische Arie Bombarie, actie na actie op touw gezet, enfin wie het Familie Bofkont Boek heeft besteld, zal het straks allemaal kunnen lezen. In geuren en kleuren.

EIGEN GELD
Geen cent subsidie. Een ton spaargeld geïnvesteerd in opknappen huurpand, vrijkopen van pechvogels en het geven van gratis bezoekdagen, Tot het eigen geld op was.

BAALTJE HOOI
Voor de eerste keer gingen we vragen. Wie wil een baaltje hooi doneren? Kun je 5 euro missen voor een baaltje stro?

VARKENS & KOEIEN REDDEN
Ondertussen werd er steeds vaker een beroep op ons gedaan. Ontelbare minivarkens die uit auto’s waren gegooid, Lange Lijs die van het transport viel, een depressief koetje dat om die reden naar de slacht moest (Mem!), een te vroeg geboren kalfje dat dood moest (Dolle Mina!), een proefdierlaboratoreium dat belde (Repelsteetje!), er kwam geen eind aan de verzoeken. De telefoon ging en gaat nog steeds iedere dag. Met Koertje en Thor als de twee laatste helden: de 2 recent opgenomen snelwegbiggetjes.

EERSTE HULP
Dan nog Eerste Hulp bij Varkenscalamiteiten in den lande. Hup daar gingen we weer naar Amsterdam-Noord, Houten, Naaldwijk, Breukelen, om er slechts een paar te noemen. Midden in de nacht noodvoorzieningen timmeren op de plaats delict, ‘s avonds laat uitrukken naar Drenthe voor een gedumpt minivarken dat doodgeschoten dreigde te worden. Noem het en we schoten te hulp.

NOODZAAK WORKSHOPS
Om de boel financieel in de benen te houden riepen we de Vrienden van Familie Bofkont in het leven. Voor 17 cent per dag, oftewel 5 euro per maand, meedoen aan het eten, drinken en gelukkig zijn van de bofkonten.

En last but not least de Familie Bofkont Workshops. Daar kwam alles samen.

De noodzaak van voorlichting, bevorderen van bewustzijn, inspiratie, troost, kortom: Geloof, Hoop & Liefde.
In die volgorde.

Dankzij de workshops bedruipen we Het Beloofde Varkensland. Iedere cent wordt omgedraaid, er blijft niks aan de strijkstok hangen. Alles gaat naar de bofkonten.

CORONA CRISIS
Zondag 26 januari was voorlopig de laatste workshop.

1 JUNI?
Storm & Corona kosten ons vooralsnog 13 workshops, er van uitgaande dat het gevaar op 1 juni geweken is…

Wie NU Vriend van Familie Bofkont wil worden: dolgraag!
https://www.FamilieBofkont.nl/Vriend

Maak het goed, blijf gezond en hopelijk tot ziens in betere tijden!

PS
‘Ik word lid van de Familie Bofkont omdat ik blij word van de filmpjes (en de bofkontfamilie blij wordt van mijn maandelijkse bijdrage).’
Jantien M.

Zeker Jantien, dankjewel!

FILMPJE
https://Bofkont.TV/20200319-Troost-bij-Familie-Bofkont-2-Mem-is-lief-voor-Koertje.mov

#varkens #koeien# #crisis #corona #MKZ #troost