KOERTJE THE MOVIE (82)
Koertje heeft een logé

KOERTJE & MENEER KLAVER - 14 september 2019

Over 11 dagen is Koertje een half jaar oud. Tot op de dag precies weet ik niet. Hij was zo’n 3 tot 4 weken oud toen hij vanuit de vrachtwagen op de vluchtstrook van de snelweg belandde.

VIJF MAANDEN OP HET BELOOFDE VARKENSLAND
In ieder geval is Koertje op 5 februari precies 5 maanden op Het Beloofde Varkensland.

Hij zal nu tegen de 50 kilo wegen, schat ik. Koertje krijgt lekker eten om comfortabel van te kunnen leven. Zijn reisgenootjes van toen wegen nu 110 kilo (als ze nog in leven zijn). Zij krijgen veel meer voer dan Koertje om zoveel mogelijk vlees op de botten te krijgen.

Er waren 2 mogelijkheden toen grote Koert Koertje Klauterkont vond.

1.
Koertje was met andere biggetjes, waaronder zijn broers en zussen, op weg het slachthuis, zo klein als ze waren, met bestemming speenvarkentjes-aan-het-spit.

2.
Biggetje Koertje en soortgenootjes werden naar een andere locatie van hetzelfde bedrijf vervoerd, op weg naar de afdeling vleesvarkens, een verplaatsing van A naar B dus. In dat geval zijn Koertjes reisgenootjes nu 6 maanden oud, hebben hun slachtgewicht bereikt, en gaan volgende week als slachtvarkens naar hun eindbestemming.

GEEN BIGGETJE MEER
De 5 maanden op Het Beloofde Varkensland zijn voorbij gevlogen. Zijn er ook biggetjes, vroeg iemand laatst die zich wilde inschrijven voor de Familie Bofkont Workshop. Ja, wilde ik eerst zeggen, bij toeval. Eentje. Maar toen realiseerde ik me dat Koertje daar voor de leek niet meer voor doorgaat :-).

Koertje is al een heel varkentje geworden.

MENEER KLAVER
Zijn eerste kennismaking met een volwassen varken van Familie Bofkont herinner ik me als de dag van gisteren. Koertje was op zoek naar zijn moeder en raakte door het dolle heen toen Meneer Klaver ineens zijn huisje binnenwandelde.

Na een tweede ontmoeting verdween Meneer Klaver uit beeld en nam oom Bert de rol van Koertje’s moeder over.

TWEEDE BEZOEK
Gisteravond kwam Meneer Klaver onverwacht logeren. Hij viel vrijwel meteen in slaap. Koertje deed met hem mee.

FILMPJE
Koertje heeft een logé – 24 januari 2020
https://Bofkont.TV/20200124-Koertje-the-Movie-82-Koertje-heeft-een-loge.mov

Heimwee naar Koertje toen hij nog een biggetje was?
Kijk hier dan (nog een keer) naar:

FILMPJE
Kennismaking met Meneer Klaver – 13 september 2019
https://Bofkont.TV/20190913-Bofkont-TV-Koertjes-Grote-Vriend.mov

PS
Uit het AD van 19 januari 2020

‘Een bejaarde Poolse boer die al een paar weken vermist was, is vermoedelijk opgegeten door zijn eigen varkens. Op zijn erf zijn alleen wat stukjes bot en schedel gevonden. Een buurvrouw van de man vond de botten en belde de politie. Alles lijkt erop te wijzen dat de boer door zijn eigen varkens is opgegeten. De boer van in de zeventig werd voor het laatst op oudejaarsavond gezien. Hij woonde alleen, dronk volgens de Poolse krant Gazeta Wrocławska veel alcohol en liet zijn varkens los op het erf rondlopen. De man had weinig contact met zijn buren.’