UPDATE (5) DAKLOZE WOLVARKENS NAALDWIJK

Dakloze wolvarkens in het buitengebied van Naaldwijk

Een raadsel. Gisteravond.

Het ene berichtje na het andere: de varkens zijn weg, de varkens zijn er nog, de varkens zijn weg, de varkens zijn er nog.

Bofkontboer P., al jarenlang trouwe dienaar van Familie Bofkont, is ook ter plekke gaan kijken. Ze zijn weg, liet hij rond 21.00 uur weten. Ik geloof hem op zijn woord ;-)

Daarna liet een ander nog weten dat de varkens gesignaleerd waren, 4 naast elkaar met het kleintje eronder. Ook geen onbekende van Familie Bofkont, ook haar geloof ik.

Wat is hier aan de hand?

Het kán zijn dat de ruimte onder de Watertoren ein-de-lijk is opengesteld als droog nachtonderkomen. Een andere verklaring kan ik niet verzinnen. Eén ding is zeker: 1 wolvarken is in ieder geval al weg. Waren ze eerst met 5 grote en een baby, Bofkontvriend E. liet een paar dagen geleden al weten dat er nog maar 4 grote wolvarkens liepen. Zou de beer opgehaald zijn om elders te dekken?

Hoe dan ook, we gaan er staks heen om de situatie wederom met eigen ogen te bekijken.

Veel mensen zijn blij met de (mogelijke) evacuatie van de Dakloze Wolvarkens. Eindelijk verlost uit die modderhel. Maar waar zouden ze nu dan zijn? Ook dat is een raadsel.

Ik wil niemands humeur bederven, maar laten we niet vergeten: deze Dakloze Wolvarkens zijn slachtvarkens, ze eindigen hoe dan ook op een dag bij de slager.

Een paar jaar geleden werden we door een dierenarts getipt op net zo’n situatie.

Varkens tot hun nek toe in de modder. Eigendom van een van de meest gerenommeerde ‘vleesjuweliers’ van Amsterdam. Op hun site werd er gepocht over ‘het beste vlees van varkens die met fatsoen zijn grootgebracht.’

De dierenarts sprak er schande van. Of wij niet wat konden doen? Ik nam contact op met de traiteurs, nodigde ze uit om in het Bofkontbos te komen kijken hoe wij die vreselijke winter-modder-tijd te lijf gaan.

Buitenvarkens in het natte seizoen is altijd een drama vanwege de modder.

Maar daar is wat tegen te doen. Greppels graven voor afwatering, loopplanken over het terrein aanbrengen, houten terrassen timmeren, droge, tochtvrije huisjes plaatsen. Ieder buitenvarken heeft recht om goed de winter door te kunnen komen.

We maakten een afspraak met de traiteurs. Ze kwamen niet opdagen. Een paar dagen later waren hun varkens verdwenen en stonden ze op hun site als worst van ‘de beste kwaliteit ever’. En zo word je als goedwillende klant belazerd.

Laf. En lui.

Te beroerd om hun handen uit de mouwen te steken om hun varkens ‘fatsoenlijk’ door de winter heen te loodsen. Snel naar de slacht er mee, veel eerder dan gepland, wat niet weet wat niet deert.

Zoals gezegd: straks naar Naaldwijk.

Niet alleen naar de Watertoren. Er zijn nóg 2 andere plekken opgedoken met dakloze wolvarkens in Naaldwijk. Dit is er 1 van. Zie foto en filmpje. Daar hebben de stakkers het zo mogelijk nog slechter.

https://video.bfknt.nl/dakloze-wolvarkens-locatie-1.mov
https://video.bfknt.nl/dakloze-wolvarkens-locatie-2.mov

Wordt Vervolgd.

QUOTE VAN DE DAG
‘Ik woon er vlakbij. Het is een puinhoop sinds die varkens daar lopen. Ze slopen alles, en maken er een maanlandschap van. Voorheen stonden er schapen op. Toen stond er gewoon gras, ja echt: gras. Niet een grasachtig onkruid zootje, nee echt een mooi graslandje. Voldoende voor een paar schapen. De lucht kwaliteit was met schapen ook beter. De stank overlast rijst de pan uit, sinds die varkens daar lopen. Van mij mogen ze verkassen naar een buitengebied.’
X.