De Dag van STRO & APPELTJES

Dakloze Wolvarkens in het buitengebied van Naaldwijk

Gisteravond met een bus vol strobalen en kratten appels afgereisd naar de Dakloze Wolvarkens. De andere locaties zijn bouwputten, braakliggende terreinen, min of meer buiten de bebouwde kom, lastig bereikbaar en dus buiten het zicht van publiek. Maar ook daar kommer en kwel voor dakloze wolvarkens.

‘In de trein naar Arnhem zag ik langs het spoor net zo’n schrijnende situatie,’ mailde iemand gisteren. ‘Wolvarkens tot hun oksels in de modder, onder de blote hemel zonder beschutting.’

Natuurlijk. Het probleem is veel groter dan Naaldwijk alleen. Op meerdere plaatsen in Nederland staan op dit moment (wol)varkens buiten te verrekken. Ergens is er iets verschrikkelijk mis gegaan.

Door de instanties worden we van het kastje naar de muur gestuurd.

Wat mij erg teleurstelt is dat zelfs de dierenarts van een varkensbeschermings-organisatie niet is gaan kijken. In Hoeveel Meer Nood Kunnen Varkens Verkeren?

Fijn dat er zoveel mensen langs de Watertoren gaan met appeltjes voor de Dakloze Wolvarkens. Dank daarvoor! En blijf dat vooral doen!

Hoe kom ik aan stro? is een veelgestelde vraag. Bij de manege of de kinderboerderij. Bij het tuincentrum hebben ze vaak veel te kleine verpakkingen waar de varkens niks aan hebben, en betaal je bovendien de hoofdprijs.

Dank allemaal voor jullie meeleven en inzet!

QUOTES VAN DE DAG
‘Hoe en waar moeten die beestjes in vredesnaam slapen! Om maar iets heel basaals te noemen. Je zou haast nog liever een productiedier in de bio industrie willen zijn.’
N.

‘Gemeente Westland doet ook niets. Mijn klacht is afgehandeld als overlast. Telefonisch melding gemaakt en kreeg als antwoord de dieren zijn niet van ons. Waarop ik gezegd heb dat deze verwaarlozing wel binnen hun Gemeente valt.’
G.

PS
Geachte Pieter Dekker, geachte Heleen,

Is het een idee om samen eens rustig om tafel te gaan zitten?
De strijdbijl begraven en samen proberen tot oplossingen te komen.
Voor nu en in de toekomst.

Ik hoor graag van u.

Hartelijke groet,

Dafne Westerhof
Het Beloofde Varkensland

PPS
En nu over naar de orde van de dag op Het Beloofde Varkensland.
La Mama en Swientie zijn niet lekker. Zij hebben onze intensieve zorg nodig.

#varkens #dakloze #wolvarkens #modder #naaldwijk #westland #breng #stro #appels