KOERTJE THE MOVIE (7)
Koertje op bed

KOERTJE met KIPPIE

OPMERKINGEN
‘Wat is Koertje nog klein!’
‘Wat is Koertje nietig bij Meneer Klaver en oom Bert!’
‘Wat een ukkiepukkie!’

ANTWOORD
Op foto’s lijkt Koertje veel groter dan hij in werkelijkheid is. In de filmpjes, in combi met een volwassen varken, kun je de verhoudingen zien. Maar geen paniek: over 5 jaar is Koertje net zo’n joekel als zijn oom Bert en Meneer Klaver :-)

VRAGEN
‘Die roze streep op zijn rug, is dat bloed?
‘Ik zie die roze streep niet meer, heb je die er afgewassen?’
‘Hoe oud is Koertje nu?’

ANTWOORD
Die roze streep is verf en komt uit een spuitbus. Het is een markeringstreep om biggetjes uit te selecteren. Bijvoorbeeld om de beertjes van de zeugjes te onderscheiden. Of welke beertjes al gecastreerd zijn. Of welke biggetjes op transport gaan, etc. etc. In geval van Koertje was het duidelijk een transportstreep. De verf is nu zo goed als weg. Nee, die valt er niet af te wassen. Moet er vanzelf afslijten.

En wat betreft zijn leeftijd: Koertje is nu 5 weken.

KOERTJE KLAUTERKONT
Koertje Klauterkont maakt zijn naam helemaal waar. Zodra hij op stal kwam had hij meteen een eigen klimmuur. Binnen de kortste keren stond hij bovenop de stro-tribune. Leuk, maar lastig. De Bofkontboer(in) van dienst deed geen oog dicht in het geïmproviseerde bed op hoogte. Dat hoge veldbed was al een noodgreep want slapen bij Koertje was niet meer te doen. Vechten met de beer en drie keer raden wie er al-tijd won. De kleine Koertje timmerde je helemaal in mekaar.

Wat te doen? Een warmtelamp op de begane grond en zijn babysit een verdieping hoger: in theorie een goed plan, in de praktijk werkte het voor geen meter. Koertje Klauterkont wist je te vinden. Gelukkig slaapt hij nu samen met Oom Bert, dus al dat leed is weer geleden.

FILMPJE
Er is een mooi filmpje van. Vorige week zaterdagmiddag. Ik was bezig op het erf en liep even naar binnen. Koertje werd net wakker uit een biggendutje. Een plaatje! Zo zoet, dat je je niet voor kunt stellen wat een vechtersbaas het ook kan zijn. Maar zo zijn varkens. En biggen. Zoet als een marsepeinen varkentje, agressief als een wild beest.

https://Bofkont.TV/20190914-Bofkont-TV-Koertje-op-bed.mov

Fijne zondag allemaal!

#varkens #snelwegbiggetje