FAMILIE BOFKONT GAAT VREEMD + filmpje

Familie Bofkont testbeeld - Vreemdgaan met Vimeo; Bofkont TV nieuwe stijl

Eerst zaten we op YouTube met Bofkont TV.

Maar we kregen er genoeg van: al die reclame in je mik.

Toen Bofkont TV als eigen kanaal: Bofkont TV. Geen lelijkheid en afleiding meer. Rechtstreeks de Wereld van Familie Bofkont in.

Tot ik vorige week ineens dit berichtje kreeg: ‘Zou ik een filmpje moeten zien als ik op de afbeelding klik? Misschien heb ik iets aan mijn telefoon veranderd waardoor het niet meer lukt, iets weggegooid bedoel ik qua app?’

En toeval of niet.

Die week kwamen er nog drie ‘klachten’ van soortgelijke aard.

Blijkt dat als je geen Apple telefoon hebt, je die filmpjes niet, of na heel veel moeite pas, bekijken kunt.

Nou moe.

Zitten we al die bofkontfilmpjes dan voor de Kat z’n K te maken? Al die Koertjes the Movie? Het proces van de poot van Mem? De wonderbaarlijke genezing van Grote Meid?

Dat moet dus anders.

Geen YouTube. Wat dan wel?

Nu heb ik hier te maken met een mierenneuker van een webmaster. Zijn eigen woorden ;-) Hij kan al doodongelukkig worden van een lelijke url.

Maar vooruit, na wat tegenstribbelen, hij is bereid tot een concessie.

Voortaan gaan we vreemd met Vimeo.

En zoals dat gaat met vreemdgaan: fraai is het niet.

Dus:
1.
Het openingsscherm is niet mooi en helder meer. Gelukkig is er een full screen optie.
2.
De url is lelijk waarmee je ook nog eens reclame maakt voor Vimeo, waar je ook al maandelijks voor betalen moet. Daar heeft de webmaster een punt ;-)
3.
Je wordt afhankelijk van andermans platform. Bestaan deze filmpjes op Vimeo nog over 10 jaar? Daarom: alle blogs, inclusief filmpjes, staan iedere dag ook op https://familiebofkont.nl als backup voor de toekomst.
4.
Gedoe met opladen, in Vimeo moeten tig instellingen gemaakt worden. Settings voor dit, settings voor dat: allemaal inkloppen. Iedere dag opnieuw. Wat een gezeik. Alsof we hier op extra werk zitten te wachten ;-)

Maar:
Iedereen kan nu genieten van Bofkont TV, welke telefoon of computer je ook hebt. En daar doen we het toch allemaal voor.

We zijn al begonnen met alle filmpjes Vimeo-proof te maken. Help!

Te beginnen met Koertje the Movie, zowat al 100 filmpjes met Koertje in de hoofdrol. Want Koertje, ja die mág je niet missen!

Fijne maandag allemaal!

PS
Hier even het testbeeld van Familie Bofkont. Al die popjes daar in de verte houden de gemoederen dus al 25 jaar bezig. Het witte tentje van Grote Meid is verlaten. Ze stiefelt weer heen en weer van Zomerhuisje naar Buitenhuisje. Zo gaat dat bij Familie Bofkont. Voortaan hoef je niks meer te missen dankzij Vimeo ;-)

BOFKONT TV – Familie Bofkont testbeeld
https://vimeo.com/familiebofkont/20200719-familie-bofkont-testbeeld
óf https://bofkont.tv/20200719-familie-bofkont-testbeeld.mov