WENS IN VERVULLING

Begin jaren 60 woonde hier een varkensmoeder met haar biggetjes. Het toenmalige varkensgezinnetje werd vereeuwigd op een zwartwit fotootje: tevreden rondscharrelend bij de sloot. Toen was geluk nog heel gewoon.

https://bfknt.nl/zeug-met-biggetjes-1962.jpg

Vorige week liep daar ineens een big van Oom Bert.

De dag erop weer eentje. En nog een. Net zolang tot de hele club er stond. Wroeten dat het aard had. Ze groeven de sloot uit en rolden door de modder. Hoe kwamen die boeven daar? Even op inspectie uit en de aap kwam uit de mouw: hadden ze een opening gemaakt bij Eberhard & Co.

Ja, en wat doe je dan? Juichen!

Altijd als ik dat zwartwit fotootje zag, dacht ik: stel je voor dat hier ooit weer een moedervarken bij die sloot loopt, samen met haar eigen biggetjes…

Ik had de lummeltjes van Eénoogje natuurlijk zelf op dat idee kunnen brengen maar dan was het niks geweest. Nu hebben ze het uit zichzélf ontdekt.

Toen het volgende: Oom Bert. Zou hij met zijn pleegbiggen mee willen?

En nu is er een koninklijke entree, speciaal gemaakt voor de pater familias, kan ie op z’n gemak het land op stiefelen. En dat deed ie. Ook uit zichzelf.

Oom Bert scharrelt er gezellig rond met zijn varkensgezinnetje. Bij die sloot, dezelfde plek. Hetzelfde aantal biggetjes! L’ histoire se répète.

Geluk is nog steeds heel gewoon…

PS
En Koertje?
Nou, wat denk je zelf?

Fijne zondag allemaal!

#varken #biggetjes #buiten #toen #fotootje #nu #vrijheid #geluk


https://vimeo.com/familiebofkont/toen-en-nu
https://bofkont.tv/toen-en-nu.mp4