ONDERTUSSEN BIJ FAMILIE BOFKONT…

Zijn we die zondag van 22 januari 2017 vergeten? Zeeman, de schat, die zichzelf uit de vlammen wist te slepen? De stokoude haantjes Schatje & Co die het niet overleefden? De koeien die verbijsterd op een kluitje stonden? Orson die als een bezetene over de bevroren sloten aan kwam fietsen? Sneeuwwitje die zich verscholen had onder een kast? De buurboer, die de hele nacht meeredderde tot ie moest melken? De bofkontboerinnen die vrij van hun werk namen? De sippe Siepert? Kareltje die de volgende dag ineens uit het niks tevoorschijn kwam? De media die in de rij stonden? Nee, natuurlijk zijn we dat niet vergeten.

Maar nu slaan Eénoogje en haar biggen de maat.

Het is hier een komen en gaan van chirurgen, pleegzusters bloedwijn én een biggennanny. Vanmiddag worden de eerste twee meisjesbiggen gesteriliseerd. Als zij weer helemaal opgeknapt zijn, de volgende 2 zusjes, en daarna Eénoogjes laatste 2 dochters. Een hele organisatie qua logistiek. Wie moet wanneer en waar?

Voordat de hele familie weer in harmonie met elkaar herenigd is, zijn we zo maar een maandje verder. Hopelijk is Eénoogje dan lekker mollig, ze kan nu eten zoveel ze wil, in alle rust. Hoe en waar die hereniging plaats gaat vinden? Dat ben ik nog aan het uitdenken.
Wordt Vervolgd.


BRAND BIJ FAMILE BOFKONT deel 1
https://bofkontboek.nl/brandboekje-deel-1.pdf

BRAND BIJ FAMILIE BOFKONT deel 2
https://bofkontboek.nl/brandboekje-deel-2.pdf

#varkens #koeien #haantjes #brand