FEEL GOOD NIEUWS!
Biggetjes naar Het Beloofde Varkensland…

UPDATE OVER EENOOGJE

Vrijdag over een week, 3 december, wordt De Dag van Eenoogje. Dan mag ze met pensioen naar Het Beloofde Varkensland. De boer komt haar zelf brengen: hij is al jaren benieuwd naar Het Beloofde Varkensland.

We hebben heel goed nieuws! Eenoogje komt niet alleen.

Heel verhaal.
 

GROTE ROZE VROUW

Eenoogje zou gaan samenwonen met Dumpie. Dat was het idee. Maar bij nader inzien: Dumpie wil dat niet. Hoe we dat weten? Varkenshoeders-ervaring. Dumpie heeft zich ontpopt tot een man alleen. Lekker laten gaan. Die moet je geen grote roze vrouw opdringen.

Maar Eenoogje dan?

VILLA VARKENSGELUK
Het knaagde al lang. Eenoogje in haar eentje. De overgang van de bioindustrie-kraamstal naar Villa Varkensgeluk wordt een ingrijpende verandering voor haar. Ook dat is varkenshoeders-ervaring. Het klinkt gek, maar een fokzeug-met-pensioen is in het begin heel verdrietig. Al het vertrouwde is weggevallen. Haar buurvrouwen, haar boer, en niet in de laatste plaats haar biggetjes (die ze evengoed kwijt was: na 4 weken worden ze weggehaald).

VAN WIEG TOT GRAF
Wat was dan de aarzeling voor een biggetje erbij? Heel ordinair: geld. Daar heb je het weer. Varkenshoeders-ervaring. (Na zoveel roze lummels van wieg tot graf weten we wat een varkensleven kost op Het Beloofde Varkensland).

VARKENSGELUK
Maar het geluk van Eenoogje staat voorop. Vooruit 2 biggetjes! Kan zij lekker voluit moederen en haar biggetjes met elkaar keten.

STAARTJES
Ik belde de boer en hij vond het goed: 2 biggetjes van Eenoogje erbij. Mét staartjes. Géén oormerken.
 

MAAR TOEN GEBEURDE ER DIT:

Ik had geen rekening gehouden met de wetten van de vleesindustrie. Want wat deed de boer? Hij liet 4 biggenstaartjes met rust. Vier! Voor het geval dát. (Niet ieder geboren biggetje is levensvatbaar). Maar wat blijkt? De 2 reservebiggetjes doen het hartstikke goed. Gelukkig maar ;-)
 

VIER BIGGETJES

En nu neemt Eenoogje dus 4 biggetjes mee!

Want zeg nou zelf: die 2 reservebiggetjes kunnen we daar toch niet achterlaten als toekomstige speklapjes?

Zo gaat dat bij Familie Bofkont. Alles altijd anders dan gepland.
 

NIEUW VARKENSGEZINNETJE

En nu weer snel aan de slag in Villa Varkensgeluk. Complete renovatie voor dit nieuwe varkensgezinnetje. Er moet nog hééééél veel gebeuren.
Wordt Vervolgd.

Met de groeten van Familie Bofkont!
Het Beloofde Varkensland

#varkens #biggetjes #moedervarken #pensioen #moederen #biggenstaartjes


DONEREN?
BROODNODIG!

Dat kan via iDEAL / internetbankieren
https://FamilieBofkont.nl/doneer/

of via IBAN NL95TRIO0338830871
t.n.v. Familie Bofkont

(giften zijn fiscaal aftrekbaar vanwege ANBI status)