KNALLEN

KEILER in zijn eigen kroondomein Het Beloofde Varkensland

Geknal op de akkers rond Het Beloofde Varkensland. Er wordt geschoten. Op wie? Duiven? Hazen? Op hazen mocht niet meer, bedreigde diersoort, ik was al zo blij, maar dat verbod is weer ingetrokken :-(

Zo jammer. Iedere dag zie ik hazen achter op het land, ze horen er bij, en nu zijn die dieren hun leven niet meer veilig.

Stel: je bent naar Frankrijk vertrokken, la douce France, wie wil dat nu niet, nou dan heb je ieder jaar een beroerd najaar. In Frankrijk is niet aan de jacht te ontkomen. Je moet er toch niet aan dénken dat daar ineens een aangeschoten wild zwijn je terrein op strompelt, creperend, terwijl je juist zo verguld was met je eigen stukkie bos. Wat moet je dan doen?

Ik heb wel eens gedacht: zelf leren schieten, op een schietbaan, je eigen schietgeweer in de schuur, allemaal legaal, dan kun je zo’n stakker tenminste snel uit zijn of haar lijden verlossen. Je kunt ook níet naar Frankrijk vertrekken, dat lijkt me nog het beste.

En onze koning gaat straks ook weer lekker zijn pief-paf-poef-spelletje spelen op Het Loo. Hij ontvangt miljoenen aan subsidies voor het onderhoud van zijn kroondomein. Onterecht, want op voorwaarde dat het landgoed het hele jaar door geopend moet zijn voor wandelaars. Maar de koning doet het hek gewoon op slot: drie maanden per jaar. Lekker knallen zonder pottenkijkers.

Dat moet nu afgelopen zijn. Carola Schouten heeft besloten. Ein-de-lijk. Officieel per volgend jaar. En is onze koning zo sjiek om nu alvast zijn geweer neer te leggen? Tuurlijk niet.


Ingezonden brief in de Volkskrant:

Gelijke monniken?
‘Koning moet kroondomein Het Loo hele jaar openhouden als hij 4,7 miljoen aan subsidie wil behouden’ (Ten eerste, 8/9). Alle voorafgaande subsidie van de afgelopen jaren was dus onterecht. Aangezien in dit land mensen in de bijstand die onterecht geld blijken te hebben ontvangen, elke cent moeten terugbetalen, zie ik hier een afhandeling volgens het principe ‘gelijke monniken, gelijke kappen’ met belangstelling tegemoet.
André van der Hoek, Groningen


Dat lijkt bofkont Keiler ook een goed plan. Alles terugbetalen tot de laatste cent. Mét boete. Én rente.

Keiler had geluk – zijn hele familie werd afgeschoten – maar hij is al weer 10 jaar gelukkig op Het Beloofde Varkensland. Misschien toch die koning eens uitnodigen. Kan hij met eigen ogen zien hoe leuk lévende wilde zwijnen zijn ;-)

KEILER
https://familiebofkont.nl/boek/keiler-en-bert/

Fijn weekend allemaal!

PS
9/11
Vandaag is de Dag van Betsy. Zij zou vandaag 12 jaar geworden zijn.
BETSY
https://familiebofkont.nl/boek/betsy/

9/11
En ook dit nooit vergeten:
TWIN TOWERS
https://www.npostart.nl/2doc/11-09-2021/VPWON_1330499

#jacht #koning #kroondomein #everzwijn