JOKE WAS BOOS

Varkens geven zich onvoorwaardelijk, en ze eisen hetzelfde van ons (op de foto Meisje met de Blauwe Ogen)

Voor de eerste keer sinds corona weer Vrienden van Familie Bofkont ontvangen en dan zulk weer! Het werd een dag vol gelukkige mensen en gelukkige dieren. Zondag 5 september 2021.

Toch was er ook iemand boos. Joke.

Eerst niet. Toen ze geaaid werd, was alles nog koek en ei. Tot haar aaier ineens met een mens ging praten. Tijdens het aaien! Een grotere doodzonde kun je bij een varken niet begaan.

Ze liet het horen. Gemor. En dan weet ik: oppassen geblazen.

Ik waarschuwde haar aaier op tijd. Hij schoof gauw een eind opzij en ik kon aan de verklaring van Joke’s gedrag beginnen. Aai je een varken, dan aai je een varken. Punt. 100% aandacht en toewijding.

Verstoor je dat samenzijn door bijvoorbeeld onderwijl met een ander te gaan kletsen – al dénk je alleen maar aan iets anders – dan wordt je dat hoogst kwalijk genomen.

Waarom?

Joke was compleet in het hier en nu. Ze gaf zich aan haar aaier over, helemaal, voor de volle 100%. En ze eiste dezelfde inzet terug. Zo zijn ze nu eenmaal, die varkens. Daarom zijn ze zo bijzonder. Ik was blij dat het gebeurde. Kon ik dat aan iedereen vertellen. Want daar is Het Beloofde Varkensland voor bedoeld. Om varkens te leren kennen, anders dan de pulled pork op je bord.

Joke was sportief.

Na de uitleg liet zich ze toch weer verleiden. Opnieuw gaf ze zich over.

Gelukkig was het niet tot een ‘take this’ gekomen. (Komt trouwens zelden of nooit voor, die ’take this’ ben ik altijd voor). Leer mij de varkens kennen ;-) ).

Fijne maandag allemaal!

PS
Uit het Varkenswoordenboek:

TAKE THIS
Varkens kunnen ongenadig uitvallen. Bijvoorbeeld als je te dicht op hun lip zit of staat. Of ze stoort in hun bezigheden. Of je niet houdt aan de afspraak: als-ik-me-voor-100%-aan-jou-overlever-tijdens-het-masseren-moet-jij-dat-ook-doen-anders-word-ik-heel-kwaad. Hou dus altijd rekening met voldoende ruimte rondom hun kopgebied. Doe je dat niet, dan kun je ineens een zijwaartse beuk van hun kop krijgen. Een behoorlijke klap waar Miss Piggy uit de Muppetshow patent op heeft. Haar beroemde take this voor Kermit, waarbij hij door de lucht vliegt, is op daadwerkelijk varkensgedrag gestoeld.
Zie kopgebied

QUOTE VAN DE DAG
‘Oh wat was het heerlijk om weer op Het Beloofde Varkensland te zijn!!!! Wat zijn ze toch allemaal geweldig en wat hebben we ze gemist. Dankdankdank!’
Hanny & Emile

#varkens #aaien #masseren #takethis #overgave