KLEINE GROTE MEID

GROTE MEID als big met een van haar vorige vriendinnetjes

GROTE MEID
Kijk nou! Grote Meid als big!

Ik zag haar ineens op een slagerssite. Oren, lichaamshouding, in mini-formaat al he-le-maal Grote Meid. Een cadeautje, deze foto. Grote Grote Meid-fan-Hanny zal in de wolken zijn. (Ik ook).

Het andere biggetje op de foto heb ik niet gekend. Grote Meid was één van drie. Het drietal zou samen naar het slachthuis gaan. Maar toen het zover was woog Grote Meid nog niet genoeg en bleef zij alleen achter. Eerst nog wat meer vlees op de botten meisje, dan ben jij pas aan de beurt.

Daar word ik postuum treurig van. Eerst met z’n drietjes, en dan op een dag: waar zijn mijn vriendinnen gebleven? Dat moet Grote Meid zwaar gevallen zijn. Gelukkig kreeg ze een ander varkentje als gezelschap: Kleine Meid.

Tot Grote Meid zwaar genoeg was, maar Kleine Meid nog niet. Voor haar zou er geen ander gezelschap meer komen. Zij had zeker nog 6 maanden eenzaamheid voor de boeg. Dat mocht niet gebeuren. En zo werden Grote Meid en Kleine Meid bofkonten op Het Beloofde Varkensland.

Vorig jaar juli stond alles in het teken van Grote Meid. Acute hernia. De hele zomer mee omgetobd, matig succes, maar voldoende om haar nog de tijd van haar leven te willen geven. Tot het niet meer ging. Dat was gelukkig pas in maart van dit jaar.

KLEINE MEID
Hoe gaat het nu met Kleine Meid?

Beter.

Ze bleef niet alleen achter, dat niet. Grote en Kleine Meid hadden inmiddels al een ménage à trois met Thor. Maar met het heengaan van Grote Meid was het evenwicht weg. Thor maakte daar handig gebruik van.

Tijdens het eten beet hij haar weg, Kleine Meid was bang voor zijn dominante gedrag en werd steeds magerder. De enige oplossing: niet meer samen ontbijten. Zaag en hamer weer van stal gehaald en aanpassingen gemaakt.

Kleine Meid eet voortaan in haar eentje, dubbele portie, ze wordt al weer wat zwaarder. (Voor zichzelf, niet voor de slager ;-) ).

Wat wel blijft: samen de hort op, samen slapen. En dan is alles pais en vree, hoe hard Thor ook snurkt. Grote Meid kan gerust zijn.

Fijne maandag allemaal!

PS
Op de biggenfoto van Grote Meid is het al te zien. Als ze later groot is, krijgt Grote Meid grote problemen, rechtsachter.

DE SLAGERSMEIDEN
https://familiebofkont.nl/boek/de-slagersmeiden/

GROTE MEID HAD EEN GROTE FAN
https://familiebofkont.nl/2021/03/grote-meid-had-een-grote-fan/

#biggetjes #varkens #slager #slachtvarkens #vrijevarkens