WERELDVARKENS

x

Knor, Juffrouw Loes en Ries.

Oftewel: roze lummel – everzwijn – ‘minivarken’.

Ook wel genoemd: ‘vleesvarken’ – wildzwijn – ‘hobbyvarken’.

Als Moszkowicz (wolvarken) en Koentje (Kune Kune) er ook nog naast gelegen hadden waren de varkensrassen die rondlopen op Het Beloofde Varkensland, allemaal vertegenwoordigd (plus nog wat extra varianten van het ‘vleesvarkensras’, zoals bijvoorbeeld Aagje (Yorkshire) en BabyBig en Pietje (Piëtrain). Vrouw Vos was een interessante mengelmoes van wildzwijn en meerdere ‘vleesvarkensrassen‘).

KIJK https://2021.bfknt.nl/vrouw-vos-een-mix-van-wild-zwijn-en-verschillende-vleesvarkensrassen.jpg

Wereldwijd zijn er zo’n 350 varkensrassen.

Was ik Student Food Design, zou ik zo op wereldreis gaan. Op zoek naar de geschiedenis van het varken. Al die 350 rassen in kaart brengen.

Te beginnen bij het oerzwijn en uiteindelijk uitkomen bij het industrievarken met de verlengde rug (extra ingefokte ribben voor extra karbonades). Lijkt me een zinnig project. Nou ja, project. Boek + documentaire, meer een levenswerk :-)

PIG 05049
Christien Meidertsma (Design Academy Eindhoven) maakte in 2007 een fraai boek (PIG 05049). Ze fotografeerde alle producten die iedereen dagelijks gebruikt waar ‘industrievarken’ in zit. Zoals shampoo, en brood (gemalen varkensharen). Ze vond meer dan 500 producten en gooide er internationaal hoge ogen mee.

Zou leuk zijn als er weer eens iemand opstaat met een allesomvattend varkensproject.

A la Wereldvarkens, bijvoorbeeld ;-)

Fijne vrijdag allemaal!

RIES
https://familiebofkont.nl/boek/ries/

NOGMAALS RIES
https://bofkontboek.nl/verborgen-varkensleed.pdf

ÉN
https://MINIVARKENS.NL

#fooddesign #varkens #varkensrassen #minivarkens