TWITTERTJE (3)
baas boven baas

bijschrift

Mini-feuilleton – wat er aan vooraf ging:

TWITTERTJE (1)
gevonden fazantenkuikentje
https://familiebofkont.nl/2021/03/twittertje-1-gevonden-fazantenkuikentje/

TWITTERTJE (2)
bofkontje
https://familiebofkont.nl/2021/03/twittertje-2-bofkontje/

Twittertje riep niets dan vertedering op. Dat heeft de natuur toch maar mooi geregeld. Zo worden de zorghormonen aan het werk gezet. Twittertje’s hele bestaan was gebaseerd op overleving en daar was ik verantwoordelijk voor. En zo werd de kleinste bofkont de grootste verleider en eiste de meeste aandacht op: het duurde niet lang of alles draaide om Twittertje.

Hij ging overal mee naar toe. Móest overal mee naar toe, anders zou ie de stress-zonder-moeder niet overleven. Dus ook mee naar de bespreking over het varkensproject op de Zuidas. Zolang Twittertje mijn stem maar hoorde, durfde hij alles.

Hij trippelde nieuwsgierig tussen de koffiekopjes door, hipte op de arm van het Opperhoofd Bijzondere Zuidasprojecten en klom hogerop, tot hij op diens schouder zat. En daar zat ie: de hoogste positie in de vergadering. Baas boven baas.

FOTO 1 https://2021.bfknt.nl/20210310-familie-bofkont-fazant-kuiken-twittertje-zuidas-werkbespreking-1-600.jpg

FOTO 2 https://2021.bfknt.nl/20210310-familie-bofkont-fazant-kuiken-twittertje-zuidas-werkbespreking-2-600.jpg

FOTO 3 https://2021.bfknt.nl/20210310-familie-bofkont-fazant-kuiken-twittertje-zuidas-werkbespreking-3-600.jpg

Twittertje’s aanwezigheid werkte betoverend, niks dan good vibes in die vergaderruimte. Alle plannen voor Varkens op Zuidas werden in rap tempo afgehamerd. Nog een kopje koffie?

En bij het maken van concrete afspraken zat Twittertje weer op de plek waar hij het allerliefst zat: onder de veren van moeder.

FOTO 4 https://2021.bfknt.nl/20210310-familie-bofkont-fazant-kuiken-twittertje-haar-dafne.jpg

Toch moest er wat gebeuren.

Twittertje kon toch niet eeuwig onder moeders vleugels blijven? Daar zou hij een malle fazantenhaan van worden. Sóórtgenoten moest hij om zich heen heben, het liefst zo snel mogelijk. Maar hoe? En toen kwam ik op een idee.
Wordt Vervolgd.

#fazant #kuiken #zorghormonen