JARO = JARIG

ERMAN bedankt Jaro alvast namens alle kalfjes en koeien!

Stralende dag om 31 jaar te worden. Bofkontboer Jaro is de bofkont. En alle ‘consumptiedieren’ boffen met hém.

Jaro staat aan de wieg van iets revolutionairs dat de wereld zal veranderen. De wereld ligt aan zijn voeten: Bofkontboer Jaro promoveert op kweekvlees. Stel je voor: straks kan er van de stamcel van één koe een heel dorp gevoed worden. Jaro doet onderzoek naar volledige plantaardige voeding voor die cel, zodat die omgetoverd kan worden tot een biefstukje waar geen kalfje (meer) voor heeft hoeven lijden.

Maar voor het zover is moeten Jaro en zijn collega-bollebozen zich eerst nog door de rijstebrijberg heen eten, de politiek ligt dwars, en niet zo’n beetje ook:

“Schandalig dat minister Schouten uit ethische overwegingen het proeven van #kweekvlees in ons land verbood en het vlees in beslag liet nemen. Jaarlijks 640 miljoen dieren slachten stuit kennelijk niet op ethische bezwaren…”
Caroline de G.

Maar vandaag is het feest.

Van harte gefeliciteerd Jaro, een fijne dag en nog vele jaren. De ‘consumptiedieren’ rekenen op je!

PS
Ik heb de programma’s van alle politieke partijen er eens op nageslagen. Het woord kweekvlees komt één keer voor (bij Splinter). Niks Nederland innovatief landje. Wat de boer niet kent, vreet ie niet. Gelukkig is Tjeerd de Groot van D66 er nog. Ronduit voorstander, hij vroeg het kweekvlees debat aan en debatteerde de blaren op z’n tong.

#kalfjes #koeien #kweekvlees #D66 #Splinter