ELITAIRE GEHAKTBAL

Volgens de Franse ministers: half/om/half gehakt. Volgens Familie Bofkont: MEM & SJOUK ;-)

‘s Ochtends wakker worden en je verheugen op de avondmaaltijd. Zo eentje ben ik er. Vanavond staan er gehaktballen op het menu. Ik heb mijn ogen nog niet open of het water loopt me al in de mond.

Soms lees ik een interview met bijvoorbeeld Joost Prinsen, of laatst nog met Adriaan van Dis, en die bestellen dan een gehaktbal.

Wat voor belangwekkends ze ook vertellen – en dat doen ze altijd – de rest van dat stuk blijf ik maar aan één ding denken: die gehaktbal. Hoe ze er tussen twee zinnen door een hap van nemen. Ik ruik, proef en zie alles voor me. Zou Adriaan er Amsterdams zuur bij vragen? In welk café vindt dat vraaggesprek plaats? Hebben ze daar lekkere? En ik kan de geïnterviewde nooit meer op tv zien zonder aan die gehaktbal te denken. Ooit zei Sonja Barend: ‘Er bestaat niks lekkerders dan een goeie bal gehakt.’ Sindsdien etcetera.

Vleesheimwee.

Vanochtend werd ik getroost door de burgemeester van Lyon. Hij riep op om de 29.000 (!) dagelijkse schoolmaaltijden voortaan vegetarisch te maken. ‘Scheelt dierenleed en is gezonder.’

Nou, daar dachten de Franse ministers anders over. Ik citeer uit de Volkskrant:

‘Een ‘onaanvaardbare belediging’ voor de Franse boeren en slagers en een ‘schandalige uiting’ van een ‘moralistische en elitaire ideologie’.’

Vanavond word ik getroost door Beyond Meat. Ze hebben weer een nieuw product aan hun assortiment toegevoegd.

BEYOND MINCE!
Ik ben al verslaafd aan de Beyond Burger en de Beyond Sausage. Het kan haast niet anders of de gehaktballen die ik vanavond ga draaien, worden ook verslavend lekker. Uitje erbij. Ik kan niet wachten. Dan maar elitair :-)

https://www.ah.nl/producten/product/wi493518/beyond-meat-mince

Fijne dinsdag allemaal!

QUOTE VAN DE DAG
‘Sinds ik Familie Bofkont ken (en dat is al een poosje) eet ik geen varkensvlees meer! Zou het niet over mijn hart verkrijgen. Ben verder geen vegetariër, maar eet sporadisch (heel weinig) vlees.’
Josee V.

#varkens #koeien #vlees #gehakt #gehaktbal #beyondmeat #elitair