DE DAG VAN VEERTIEN TEPELS (bis)

OOM BERT staat te genieten van de dagelijkse dingen des levens...

Kijk Oom Bert nou staan piesen & poepen, de stoom komt er van af. Hij kijkt er zo tevreden bij: lekker fris winterweertje vandaag.

Maar iets anders nu.

Het is weer zondag, de dag van de Bofkont Berichten, de terugblik op de week.

‘Beste Dafne en collega’s,
Vol afschuw heb ik net gekeken naar het programma van de Keuringsdienst van Waarde. https://www.npostart.nl/keuringsdienst-van-waarde/07-01-2021/KN_1724994
Ik word elke week weer geraakt door jullie nieuwsbrief Bofkont Berichten. Soms staan de tranen in mijn ogen als ik zie hoe vrij de varkens (en andere dieren) kunnen en mogen leven. Zoals het zou moeten zijn.’

Bovenstaande berichtjes komen steeds vaker. De Bofkont Berichten als ontsnapping, even weg van de grote boze varkenswereld.

De uitzending van de Keuringsdienst van Waarde is mij ook weer niet in de kouwe kleren gaan zitten, dus ben ik op zoek gegaan naar het jongetje dat de tepels van Aagje telde. Zoiets vergeet je niet meer. Na lang graven in de het Bofkontarchief kwam ie boven water. Een blog van bijna 17 jaar geleden. Actueler dan ooit.


Zondag 6 juni 2004
De Dag van de Veertien Tepels

KIJK https://2004.bfknt.nl/20040606-14tepels.jpg

Vanmiddag volle bak. Achttien man. De workshops met open inschrijvingen zijn altijd ‘t leukst. Iedereen is varkensgek en dat geeft meteen iets gemeenschappelijks. En alle leeftijden door mekaar. Van hippe meiden tot deftige heren op leeftijd en alles wat daar tussen zit. En iedereen verbroedert, de dieren zijn de verbindende factor.

Allemaal hebben ze iets gezien, gehoord of gelezen over Het Beloofde Varkensland en de eerste is steevast een half uur te vroeg.

Er waren een moeder met een zoontje bij. Ik schatte hem een jaar of acht. Zij had hem meegenomen omdat hij eigenlijk bang was voor dieren. Stap voor stap heeft hij z’n schroom overwonnen. Op het eind van de middag lag hij in opperste concentratie met zijn neus bovenop de buik van Aagje. Zijn vingers gingen heen en weer langs haar tepels. Keer op keer telde hij de hele rij. Veertien stuks. Je zag hem denken, hé hoe kan dat nou, mijn moeder had er toch maar twee?

Zo grappig, helemaal verzonken in Aagje. Brilletje op, kijken, tellen en hertellen. Hij trok zich van niemand iets aan. De ernst van zijn onderzoek maakte van hem de jongste wetenschapper ter wereld. Later bij de borrel vertelde zijn moeder me dat ze hem heel lang aan de borst had gehad.


Zo’n uitzending van de Keuringsdienst van Waarde aan de ene kant. Kinderen die tepels tellen op Het Beloofde Varkensland aan de andere kant. Het wordt tijd dat de Familie Bofkont Workshop weer beginnen.

Fijne zondag allemaal!

PS
Uit het boek
FAMILIE BOFKONT
van pechvogel naar bofkont

AAGJE – eeuwig slachtvarken
Bladzijde 15
https://familiebofkont.nl/boek/aagje

AAGJE - eeuwig slachtvarken

PPS
Ook aanmelden voor de Bofkont Berichten?
https://tinyurl.com/aanmelden-bij-bofkontberichten

#varkens #tepels #spenen #workshop #kvw

_____
Facebook + reacties    https://www.facebook.com/FamilieBofkont/posts/3673310496120937/