ZWART LAND

WILLY - dé grote concurrent van Gebroeders Beer

Ieder jaar trap ik er weer in.

Valt mee deze keer, denk ik dan. Dit jaar wordt het niet zo’n puinhoop.

En altijd kom ik van een koude kermis thuis. Ieder jaar is erger dan het jaar daarvoor.

Zwart land! De nachtmerrie van iedere boer. Daarom gaan koeien ‘s winters op stal. Ze trappen het natte najaarsland kapot.

Toen ik bloemetjes ging plukken voor het afscheid van Muk was het Bofkonteiland nog droger dan droog en groener dan groen. Dit jaar zou het zo blijven. Ik wist het zeker.

Welnu.

Drie jaar geleden legden Dennis & Co met bloed zweet en tranen een houten snelweg voor de eilandbewoners aan. Konden De Moeder van Sjonnie & Co met droge hoeven een winterwandelingetje over hun eilandje maken.

KIJK https://2020.bfknt.nl/varkenssnelweg-in-aanbouw.jpg

De varkens hadden er een hoop plezier van. Wij ook. Met z’n allen in ganzenpas naar de voerton om de workshoppers te laten zien wat dat nou inhield, varkensboertje spelen. Hoeveel afgestreken scheppen biks per varken, waarom een deksel op de voeremmer en vooral hóe, hoe razendsnel dat allemaal moest omdat de varkens ons anders tegen de vlakte zouden lopen, o kijk daar komen ze al! Help! Dekking!

Sinds kort hebben Willy & Co er een nieuwe hobby bij. Wég met die snelweg. De steigerplanken vliegen in het rond.

KIJK https://2020.bfknt.nl/einde-varkenssnelweg.jpg

Binnen een paar dagen duizenden vierkante meters op de schop. De Sloop & Graafwerkzaamheden van Gebroeders Beer waren er kinderspel bij.

KIJK https://2020.bfknt.nl/zwart-land.jpg

En nu is er amper nog een sprietje te bekennen. Alles wordt zwarter dan zwart. Nooit zal er meer iets opkomen. Ik weet het zeker.

Ook daar trap ik ieder jaar weer in…

KIJK https://2020.bfknt.nl/zomer-op-het-bofkonteiland.jpg

Fijne woensdag allemaal!

#varkens #wroeten #slopen #modder #zwartland