DROOMHUIS VOOR HANGBUIKZWIJNTJES

x

Don Juan bovenop de hooibaal. Gisteren maakte ik deze foto van hem. Links zijn Moesje.

Moest meteen denken aan zijn babyfoto van 4 jaar geleden. Stond ie ook links van Moesje. En wat een dikkerdje is Don Juan nu. Kwaal van hangbuikjes: zij komen nog aan van de lucht. Nooit krijgen ze hier snacks. Nou ja, bijna nooit dan.

Heel soms een appelfeestje als de overbuurvrouw valappels heeft. Of als er wat te vieren valt en er wordt op stroopwafelsnippers getrakteerd. Maar dan nog: al die incidentele lekkernijen worden verdeeld over de hele Familie Bofkont en de familie is nog steeds gigagroot. Dus waar laat Don Juan het allemaal?

Aanleg. Aanleg voor dik worden. Daar doet geen moedertjelief wat aan. Ook zijn eigen Moesje is de afgelopen jaren nog enorm gegroeid. Logisch. Het tienermoedertje had 4 jaar geleden ineens een gezinnetje van 6 hangbuikbaby’s: 4 jongens en 2 meisjes. Zij moest zelf ook nog volwassen worden en dat is op Het Beloofde Varkensland gebeurd.

Nog even en Moesje & Co zijn qua omvang niet meer van elkaar te onderscheiden. Ze hebben het naar hun zin, dit hechte hangbuikgezinnetje. Altijd close gebleven, maar het afgelopen jaar zijn ze zich steeds meer onder de andere bofkonten gaan mengen. Goede ontwikkeling.

Tot de avond valt. Dan kruipen ze weer bij elkaar. In hun eigen vertrouwde huisje. Het dumpavontuur ligt inmiddels ver achter Moesje & Co, maar zal nooit meer helemaal uit hun systeem verdwijnen. Gewoon rekening met ze houden. Fijngevoelig zijn in de omgang, daar is een mens nog nooit slechter van geworden.

Fijn weekend allemaal!

PS
Don Juan als baby links van Moesje:
https://bofkontboek.nl/illustratie-moesje-en-co.jpg

DROOMHUIS VOOR HANGBUIKZWIUNTJES

AMSTELVEEN – Het gedumpte moederhangbuikzwijntje en haar zes jonkies, die werden aangetroffen in het Westelijk Havengebied in Amsterdam, hebben een plekje gekregen om de rest van hun leven rond te scharrelen: Het Beloofde Varkensland in Amstelveen. ‘Leven tot ze omvallen van ouderdom’.

De zwijntjes zwierven rond op straat, maar niemand wist wie of waar de eigenaar was. Hoewel een dierenopvang in Schagen zich in eerste instantie over de dieren ontfermde, was het uiteindelijke doel om een definitieve plek voor de zwijntjes te vinden. En dat is gelukt: de dieren zijn geadopteerd door varkensopvang Het Beloofde Varkensland in Amstelveen, opgericht door de Amsterdamse Dafne Westerhof. Westerhof kwam een kijkje nemen en bood het gezinnetje een definitieve plek aan.

De familie blijft nog een paar dagen in Schagen om op adem te komen en zal dan vertrekken naar hun nieuwe onderkomen. En dat belooft veel goeds: ‘Ze mogen leven tot ze omvallen van ouderdom’, is te lezen op de Facebookpagina van de opvang.

uit de Telegraaf van 7 september 2016

PPS
https:minivarkens.nl

#varkens #minivarkens #hangbuikzwijntjes #dumpen