KOERTJE ALS HAZEWINDHOND

KOERTJE op zijn hoge springbenen

‘Je moet vaker jarig zijn,’ zei ik gisteren tegen de Abraham van Het Beloofde Varkensland. ‘Je bent nog populairder dan Koertje.’ :-)

FEESTVARKEN
Namens Feestvarken Kennedy: ‘Dank voor alle felicitaties, kaarten en geschenken!’

KOERTJE
Over Koertje gesproken:

‘Zo lief, zo vertrouwd zoals ze bij elkaar liggen. Ben eigenlijk verbaasd dat hij nog steeds zoveel kleiner is dan Oom Bert. Komt dat omdat hij pas 1 jaar is of blijft Koert een kleiner varken?’
Linda P.

Hahahaha!
Ze kunnen veel in de bio-industrie, Linda, maar een biggetje binnen het jaar op een gewicht van meer dan 300 kilo krijgen, dat zouden ze wel willen ;-)

‘VLEESVARKEN’
Het zit zo:
Stel dat Koertje níet van de vrachtwagen was gesprongen. Als ‘vleesvarken’ zou hij na 6 maanden geslacht zijn. Veel dikker dan nu, 110 kilo om precies te zijn.

Maar Koertje is blijven leven.

KOERTJES’ SCHEDEL
Nu is hij een jaar oud, hij is niet vetgemest, dus zijn groei zat voornamelijk in de opbouw van zijn skelet en spieren. Ik vermoed dat hij nu, na 13 maanden, zo’n kleine 100 kilo zal wegen. De komende jaren zal Koertje uit gaan groeien tot een volwassen varken van om en nabij de 300 kilo.

Na 5 jaar sluiten de schedelnaden (even een technisch varkensanatomie-praatje), en dan is Koertjes’ groei voltooid. Fysiek maar ook mentaal.

VOLWASSEN
Vóór het tijdperk van Het Beloofde Varkensland wist niemand hoe een volwassen roze varken er uit ziet. Ze bestaan gewoonweg niet. Geen enkel varkentje wordt ooit volwassen. Zelfs hun moeders niet. Die worden ook al vervangen door ‘nieuwe exemplaren’ voor ze zelf de volwassen leeftijd hebben bereikt.

EGO
Heel benieuwd met wie we te maken hebben als Koertje zijn volwassen leeftijd heeft bereikt. Blijft hij zo’n zoete lieverd, of gaat zijn ego toch nog met hem aan de haal? We gaan het allemaal meemaken.

Fijne woensdag allemaal!

PS
Overigens heeft Koertje een opvallende bouw. Hij staat bijzonder hoog op zijn benen. Geen wonder dat die slimmerd daar gebruik van heeft gemaakt en uit de vrachtwagen is gesprongen. Soms zie ik hem voorbij benen, zijn lange smalle snuit en profile, en dan lijkt hij net een hazewindhond. Ja die Koertje van Oom Bert is en blijft een aparte.

_____
Facebook versie + reacties    https://facebook.com/FamilieBofkont/posts/3333336943451629/