HET MYSTERIE VAN REPELSTEELTJE

REPELSTEELTJE: Niemand weet, niemand weet waarom mijn ogen dicht zijn

Met dit warme weer blijven de meeste bofkonten binnen liggen. Af en toe er even uit voor een modderbadje, maar dan weer gauw terug.

Repelsteeltje kiest er voor om helemaal binnen te blijven. Zou dat met haar ogen te maken hebben?

Als je goed naar deze foto kijkt zie je dat Repelsteeltje haar ogen dicht heeft. Dat heeft ze al jaaaren. Niet eventjes dicht, nee voor altijd. Op een dag sloot ze haar ogen en ze heeft ze nooit meer opengedaan.

Waarom? Is ze blind? Volgens Dokter Peter niet. Wat is het dan wel? Dat is en blijft een mysterie.

Wij weten het niet. Dokter Peter weet het niet. Niemand die het weet. Het lot van de varkenspionier. Niet eerder zijn roze ‘opeetvarkens’ zo oud geworden. De geneeskunde van langlevende varkens staat nog in de kinderschoenen.

Soms denk ik: zou Repelsteeltje haar ogen nog eens wel eens stiekem opendoen?

Als ze zeker weet dat ik het niet zie? Dat ze een soort ik-zie-ik-zie-wat-jij-niet-ziet spelletje speelt? Je weet het maar nooit met die slimme varkens ;-)

Heeft ze er last van?

Voor zover ik kan waarnemen niet. Repelsteeltje leeft haar eigen leventje met haar stiefzusters en stiefbroer: de biggen van Moeke. Hoewel hoogbejaard doet ze nog van alles. Graag eten, goed drinken, haar waterbak omgooien, de lopende waterslang haar bed in slepen, kiften met haar achterbuurvrouw Aaltje, kortom, zo kennen we de varkens weer.

Alleen, bij dat alles houdt Repelsteeltje haar ogen gesloten. Niet bewust stijf dicht, gewoon ontspannen dicht.

Niemand weet niemand weet dat ik Repelsteeltje heet. En niemand weet niemand weet waarom ik mijn ogen niet meer opendoe.

Zo is het. En daar zullen we het mee moeten doen ;-)

Fijne dinsdag allemaal!

https://familiebofkont.nl/boek/repelsteeltje/

_____
Facebook versie + reacties    https://facebook.com/FamilieBofkont/posts/3351680808283909/