HET LEVEN VIEREN BIJ FAMILIE BOFKONT + filmpje

DE MOEDER VAN SJONNIE & KLEINE BEER - september 2013

We moeten het nog hebben over andere varkens.

Het super idee van superfan Christine kan nog wel een dagje wachten. De Moeder van Sjonnie was het daar vast mee eens geweest. Natuurlijk gaat het kroost van haar collega-moeders voor.

Donderdagochtend was het weer zover. ‘Varkens lopen los op snelweg na ongeluk in Drenthe’.

Al gauw kwamen de eerste berichtjes. ‘Zijn er op de een of andere manier varkens te redden?’

En:
‘Wat kost het per varken per maand om bij de Familie Bofkont te wonen? We kunnen alles contractueel vastleggen. Ik hoop zo dat we wat voor deze varkens kunnen betekenen. Hun neusjes voor het eerst in het gras, ik zou ze dit zo graag langer gunnen.’

Een hartverwarmend voorstel van een dame die zich ook de consequenties van varkens redden realiseerde.

Ik bekeek het filmpje. Zo langzamerhand zijn dit vertrouwde beelden aan het worden :-(

Wéér een vrachtwagen vol vleesvarkens gekanteld. Wéér her en der dode varkens. Wéér varkens op weg naar de slacht die ineens hun verbaasde neuzen in de berm steken: Oh! Híér waren we voor geboren!

Ik antwoordde de dame hoe we keer op keer geprobeerd hebben om er tussen te komen. We zouden meteen een paar overlevende varkens kunnen halen, ze betalen, alles zelf regelen, niemand zou er extra werk aan hebben. Maar keer op keer stuitten we op een muur van bureaucratie. Je komt er niet doorheen.

‘Wat jammer dat het niet mogelijk is,’ mailde weer een ander. ‘Je zou ze al moeten kidnappen of een vinden die is kunnen ontsnappen… zijn natuurlijk dingen die niet mogen.’

Ik snap haar gedachtengang. Natuurlijk. Je bent machteloos en wilt alles wel doen.

Maar een vleesvarken kidnappen? Onder het oog van de toegesnelde ambtenaren van de NVWA? Hoe dan? Ze zien je aankomen. Je neemt zo’n roze lummel van 110 kilo niet even onder je arm mee. En ontsnappen in de omliggende bossen, dat zal geen varken doen. Het sociale varken zal altijd bij de groep blijven. Zeker na zoiets als een omgekantelde vrachtwagen.

Dat zien we hier ook. Als er eentje ergens van schrikt, rennen ze er allemaal op af. Staan ze met z’n allen tegen mekaar aan te blaffen. Wat is er gebeurd? Wat is er gebeurd?

De realistische dame belde de politie in Assen. ‘Na lang aandringen werd alleen vermeld dat de varkens inmiddels op bestemming zijn waarnaar ze op weg waren. De naam van de dierenarts of het vervoersbedrijf werd ook niet vrijgegeven.’

Ze zou een mooie donatie overmaken naar Stichting Familie Bofkont. Als eerbetoon aan de onfortuinlijke varkens in Drenthe en om het leven bij de Familie Bofkont te vieren.

Daar zullen Betsy’s biggen blij mee zijn. Het blubberseizoen breekt weer aan. Zij hebben dringend behoefte aan een verharde route van hun huisje naar het land. Niet zomaar een paar plankjes, nee, het zwaarste materieel is nog niet veilig voor die slopers. We zijn dus aangewezen op steenschotten uit Woerden. Dure jongens.

Maar veeeeel liever hadden we een paar van die stakkers uit Drenthe alsnog een fijn leven gegeven.

Zo jammer dat het systeem van de bio-industrie zo gesloten is. Maar ja wat wil je, daar is het dan ook een systeem voor…

Een fijne zondag allemaal!

PS
FILMPJE
Er is een onbekend filmpje opgedoken van De Moeder van Sjonnie!
Wat was zij een gelukkig moedertje met die aangenomen kleintjes om haar heen. De baby Black Boys zijn in beeld. Willy & Maxie en Kleine beer spelen buiten beeld.

BOFKONT TV – Leve De Moeder van Sjonnie (2)
https://vimeo.com/familiebofkont/20130927-leve-de-moeder-van-sjonnie-2
https://bofkont.tv/20130927-leve-de-moeder-van-sjonnie-2.mov