BIGGETJE OP DE BANK

AAGJE op de bank. Twee minuten leuk, daarna drama. Zelfs BOY GEORGE werd kribbig

Ach, Maarten Biesheuvel.

Even mijn archief ingedoken. Uit Vrij Nederland van 13-01-2006.

Maarten Biesheuvel:
‘Ik wil graag een varkentje in huis. Maar dat wil Eva niet. Het schijnen zulke lieve huisdieren te zijn, en ze ruiken lekker, een beetje bitter. Je moet ze toch kunnen leren op een krant te schijten. De andere dieren moeten natuurlijk meteen van het varkentje houden. Misschien kan ik Eva nog ompraten. Ik kan tegen haar zeggen dat ik minder last heb van sombere buien of zware depressies als er zo’n varkentje in huis is. Ik zag jaren geleden bij Rudy Kousbroek een leuke foto van een dame die in een kamer zit te lezen met een varkentje naast zich. Het dier zit er zo schattig bij. Sindsdien verlang ik naar een varkentje.’

Ik voelde de bui al hangen…

Snel een ingezonden brief naar Vrij Nederland geschreven.

‘Die leuke foto van de lezende dame en die schattige big? Dat is een momentopname. De aangerichte ravage blijft buiten beeld. Ik spreek uit ervaring.’

En ik somde de hele waslijst op. Van boeken aan flarden gescheurd tot drollen onder het bed en brintapap tegen het plafond.

Maar wie weet zit Maarten Biesheuvel nu alsnog met een eeuwig biggetje op schoot. Herenigd met zijn Eva, gezellig met z’n drietjes op een wolk. Het is ze van harte gegund.
https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/voor-maarten-biesheuvel-was-de-wereld-een-grote-bedreiging-en-de-aanjager-van-zijn-wonderlijke-verbeelding~b23df82a/

Fijne vrijdag allemaal!

PS
Het verhaal van Aagje
https://FamilieBofkont.nl/Boek/Aagje
Het verhaal van Boy George
https://FamilieBofkont.nl/Boek/Boy-George-en-Co

#varkens #maartenbiesheuvel