25 JAAR – WAT?! – 25 JAAR!

1 juli 2020 - Het Beloofde Varkensland bestaat 25 jaar

De zon had moeten schijnen. Het had strálend weer moeten zijn. Dat was het 25 jaar geleden ook. Toen liep ik op 1 juli het erf op.

Na jaren zoeken was het dan toch gelukt: Deze boerderij, déze en geen andere, had op 27 april 1995 opnieuw in de krant gestaan. Toen volgden er nog een paar maanden van onzekerheid want de halve wereld kwam er op af.

Maar ik bewoog hemel en aarde om de verhuurder ervan te overtuigen dat hij mij moest hebben, míj en geen ander.

En op 1 juli 1995 was het dan zover.

Ik had een boerderij! Déze! Nooit meer zal er zo’n dag komen. Alles klopte, alles kwam samen. Op het pad werd ik begroet door een boerenzwerfkat, die later Grijze Kat zou gaan heten. Het voelde alsof er een wonder was gebeurd. En dat was het ook.

Vandaag regent het. Cliché van de bovenste plank. Wat ik niet allemaal verzonnen had om het 25-jarig jubileum van Het Beloofde Varkensland te vieren. Wie ik niet allemaal zou uitnodigen. Hahaha. Corona.

Maar daarom niet getreurd, het hemd hoog opgebeurd en vrolijk rondgesprongen.

Wat ik wel in de aanbieding heb is dit: het filmpje dat ik toen maakte. Achteraf bezien de eerste vlog avant la lettre ;-) Mijn video 8 camera schroefde ik op een statief dat ik steeds moest verplaatsten voor het volgende shot: voilà het prototype van de selfiestick ;-)

You tube om het filmpje op te laten zien, nooit van gehoord. Er bestond zelfs nog geen internet, ik vertoonde de beelden op een congres voor ondernemers, het thema was passie, ik vertelde over de boerenschool, de bio-industrie, en deed mijn wilde plannen uit de doeken. Er ging een schok door de zaal. Dat filmpje werd het gesprek van de dag.

Koeien? Managers in overalls? Stront scheppen? Waar was zij in gódsnaam mee bezig?

Maar bij de borrel kwam er een snelle boy op me af, in die tijd runde hij een van de succesvolste reclamebureaus van het land. Een half jaar later ontving hij zijn zakenrelaties in een boerderij op Ameland. ‘Influencers’ moesten nog uitgevonden worden ;-)

De rest is geschiedenis.

Het wachten is op stralend weer.
Dan gaat Familie Bofkont een appelfeestje vieren.
Hopelijk is Betsy’s Cees dan ook van de partij.
Wordt Vervolgd.

PS
Om te kijken:
IK DROOM DUS IK BEN
(voor de liefhebber want zeer slechte kwaliteit)
https://Bofkont.TV/19950701-Ik-Droom-Dus-Ik-Ben.mov

Om te kijken en te lezen:
MIJN ZOEKTOCHT NAAR EEN BOERDERIJ
https://bofkontboek.nl/varkensvrouw.pdf

Om te lezen:
GRIJZE KAT
https://familiebofkont.nl/boek/grijze-kat/