FAMILIE BOFKONT WORKSHOP???


 
Stranden en parken stromen weer vol. Dan zullen de workshops bij Familie Bofkont ook wel weer beginnen, denken veel bofkontfans. Mogen we weer komen? Kunnen we weer boeken? Al is het maar voor een privé workshop?

Was het maar waar.

https://2020.bfknt.nl/fbws-entree.jpg

https://2020.bfknt.nl/fbws-zeus.jpg

https://2020.bfknt.nl/fbws-kippie.jpg

https://2020.bfknt.nl/fbws-bungelbenen.jpg

https://2020.bfknt.nl/fbws-herman.jpg

https://2020.bfknt.nl/fbws-loopplank.jpg

https://2020.bfknt.nl/fbws-modderbad.jpg

Kon Het Beloofde Varkensland maar weer open. Zat de stro-tribune maar weer vol varkensfans. Zinvolle zondagen, meewerkende vrijwilligers, inkomsten om de rekeningen van te kunnen betalen.
 
VACCIN
Helaas kan Het Beloofde Varkensland pas weer open als er een vaccin is.
 
WORKFLOW
Sinds 8 maart is Familie Bofkont in strikte quarantaine. De omvangrijke familie varkens & koeien wordt nu verzorgd door slechts 2 dienaars der dieren. We kunnen ons geen enkel risico op de coronabesmetting permiteren. Bij ziekte kan niemand anders het werk overnemen. De workflow is te complex.
 
VOEREN
Het voeren alleen al is razend ingewikkeld. We hebben te maken met rauwdouwers. Een enorme groep rauwdouwers. Iedere bofkont loopt vrij rond, iedere bofkont heeft een eigen agenda. En de agenda van een varken is een andere dan die van een koe. Er gebeurt altijd iets onverwachts. Zie dat dan maar eens op te lossen. Zie je maar eens letterlijk staande te houden in de dynamiek van die meute hooligans. Wat is er aan de hand, wie is de dwarsligger, waarom, en hoe je redt binnen no time de situatie én het vege lijf?
 
ZORG
Individuele. Intensieve. Zorg. Op. Maat.
Iedere (Bejaarde) Bofkont behoeft een eigen aanpak:
Iedere bofkont door en door kennen.
Ieder oudje kunnen 'lezen'.
De geringste gedragsafwijking kunnen signaleren.
Een zorgplan kunnen opstellen.
Medische handelingen kunnen verrichten.
En ga zo maar door.
Daar is járenlange ervaring voor nodig.
 
HOEVEEL IS EEN VARKENSLEVEN WAARD
Door de coronacrisis komen we voor duivelse dilemma's te staan. In de bloeitijd van de workshops waren die niet aan de orde. De pijnlijke vraag die nu in de media gesteld wordt, hoeveel is een mensenleven waard, die pijnlijke vraag moeten we nu ook bij Familie Bofkont gaan stellen. Welk oudje kost het meest in de verzorging? Het druist tegen alles in om zo te moeten denken :-(
 
MUK
Neem Muk. Na 8 productieve jaren in de bio-industrie (205 biggetjes), geniet ze nu al weer 3,5 jaar van een welverdiend pensioen op Het Beloofde Varkensland. Maar het oude besje wordt rap minder. Vorig jaar zaten we met hetzelfde bij De Moeder van Sjonnie. Een operatie om te redden wat er nog te redden viel? We deden het. Nog een keer? We deden het.
 
KOSTEN
En nu bij Muk? Ook zo'n peperdure-baat-het-niet-dan-schaadt-het-niet-operatie?
 
MOE
Gelukkig weegt er meer mee dan alleen dat stomme geld. De Moeder van Sjonnie was ondanks alles nog zo tierig als wat. Bij Muk ligt dat anders. Muk is moe. Intens moe. Heel af en toe gaat ze nog even naar buiten. Donderdag had ze het zo warm dat ze met haar kont in de drinkbak ging zitten.
 
QUALITY TIME
Een modderbad nemen is er voor Muk niet meer bij. Daar heeft ze de kracht niet meer voor. Geeft niks. Met 2 personal assistants kom je ook een heel eind. Eerst koelen met stromend water (lees: liggen in de modderpoel), dan een stevige borstelbeurt (lees: de opgedroogde modder afschuren).

Muk legde het moede hoofd op de voormalige beerput en genoot met volle teugen.
 
MUK THE MOVIE
Meegenieten met Muk?
https://Bofkont.TV/20200521-Muk-the-Movie.mov
En voor de Koertjesfans: Koertje schuift ook nog 2 keer door het beeld ;-)

Fijne zondag nog en de groeten van Familie Bofkont!

Dafne & Team Bofkont
Het Beloofde Varkensland