LEVE DE GRUTTO + filmpje!

varken JOKE komt de lens een kus geven

Buurboer belde. Hij is al een poosje ziek. Corona? Hoogstwaarschijnlijk. Maar Corona of niet, boeren moeten altijd door. Dus dansen zijn koeien nu in de wei. Het ging over de kuilbalen van Familie Bofkont. En het ging over de grutto.

De grutto!

Ieder jaar ben ik blij als ik de grutto’s weer in de polder hoor. Lente! Laatst hoorde ik op tv dé Hoogleraar Vogeltrekecologie over zijn grutto-onderzoek vertellen. De grutto kan 7000 (!) kilometer aan een stuk door vliegen. Zonder te rusten. Zonder te eten. Zonder te slapen. Gewoon 7000 kilometer lang die vleugeltjes op en neer bewegen. Wat zijn wij mensen toch een onbeholpen soort. Zin om deze helden letterlijk te volgen? Kijk hier: https://www.bnnvara.nl/dewerelddraaitdoor/videos/539517

Ieder jaar van 15 maart tot 15 juni zijn de grutto’s te gast in de Bovenkerkerpolder. De boeren doen hun uiterste best om de perfecte gastheer te zijn. Er is zelfs een speciale werkgroep voor opgericht.

Reintje de Vos is niet welkom. Onze kuilblokken vormen nu ook een gevaar. Fijne uitkijkpost voor kraaien. En bunzings doen een vreugdedansje voor zo’n ideale nestelplek. Arme gruttokuikens…

Die kuilblokken moeten dus weg.

Gisteren even gaan kijken hoe dat aan te pakken. De lieve lummels van Betsy liepen gezellig mee. Zeventien kuilblokken van 600 kilo elk. Die neem je niet zomaar even op je nek mee. Maar dankzij Lydia & Co hebben we nu EEN TREKKER!
Wordt Vervolgd.

KIJK bfknt.nl/familie-bofkont-trekker.jpg

PS
In het lieve-lummels-filmpje loopt Dikke Bertha voorop. Sjaan, Cees, Eberhard, Fransje, Joke, Meisje (met de Blauwe ogen) volgen haar.

Eberhard gaat als eerste drinken.

En Joke sluit het filmpje af met gebruikelijke kus op de lens :-)
Tot de volgende keer maar weer!

FILMPJE
https://Bofkont.TV/20200401-Op-weg-naar-Gruttoland.mov

#varkens #lente #grutto #vogeltjesland