DE ROMANTISCHE REALIST

Tableau dierenportretten Familie Bofkont / Het Beloofde Varkensland

Een poosje terug zei iemand haar Vriendschap voor Familie Bofkont op. Waarom? Ik had geblogd over mobiele slacht aan huis. Daar ben ik al 30 jaar voorstander van. De enige manier om productiedieren snel en min of meer zonder stress aan hun einde te laten komen.

Had ik niet mogen schrijven. Waarom niet? Álle slacht moest verboden worden. Dát had ik moeten schrijven.

Ja, ik kan ook wel zeggen dat ik de koningin van de hele wereld wil worden. Gebeurt ook niet.

In korte tijd 2x achter elkaar gruwelijk nieuws uit slachthuizen. ‘De gruwels lopen je over de grauwels,’ zou mijn opa gezegd hebben.

Zó erg dat ik besloot dat nieuws niet meer te volgen. Maar daar ben ik op terug gekomen. Als koningin van Het Beloofde Varkensland ;-) kan ik me dat natuurlijk niet permitteren. Ik ben aan de varkens verplicht me te blijven verdiepen in wat er speelt. Dat doe ik al 30 jaar en dat blijf ik doen.

Noem me een realist. Een Romantische Realist.

Nog steeds ben ik er van overtuigd dat er maar 1 antwoord is op gruwel. Dat antwoord is schoonheid. De schoonheid van de varkens. De schoonheid van de koeien. De schoonheid van de kippen.

Daarom Het Beloofde Varkensland.

Om weer op adem te komen nadat de adem je benomen was door de gruwel.

Fijne zondag allemaal!

QUOTE VAN DE DAG
‘Alleen al door jullie inzet zijn er heel veel mensen veel minder vlees gaan eten. Het gaat vooruit, al lijken de stapjes soms maar klein. Er is ondertussen ook al veel bereikt. Ik vind het ook moeilijk en verschrikkelijk om deze beelden te zien. We kunnen niet meer wegkijken en gelukkig zijn er dank zij jullie positieve inzet heeeeel veeeeel mensen die niet meer wegkijken. Koester dat en hou vol.’
Karin K.