NIEUWS VAN HET BELOOFDE VARKENSLAND + filmpje

LA MAMA geniet van de dagelijkse borstelbeurt

Steeds vaker lees ik dat mensen stoppen met het volgen van nieuws.
Schijnt goed te bevallen. Rust aan de kop.

Gisteren zag ik een filmpje voorbij komen over een frog farm. Ik wist niet eens dat het bestónd. Nu dus wel :-(

Wreedheid kent geen grenzen. Een varkentje transformeren tot bungee jumper om de opening van een pretpark luister bij te zetten. De stakker maakte een val van 68 meter en mocht als beloning meteen door naar de slacht. Dat had ik niet willen weten. Levende kalfjes die per honderdduizenden tegelijk verscheept worden. Die foto had ik niet willen zien.

Stoppen met nieuws. Dat ga ik dus ook doen. De Correspondent mag blijven. Alleen nog maar verdieping.

Om niet helemaal onwetend door het leven te gaan zal ik wel naar het Journaal blijven kijken. Hopelijk daar even geen nieuws over slachthuizen.

Nieuws van Het Beloofde Varkensland.

BOFKONTBOERDERIJ
We hebben gisteren een begin gemaakt met de wederopbouw van de Bofkontboerderij. Is daar tijd voor? Nee. Daar is al 3 jaar geen tijd voor. En toch moet het. Een ander gaat het niet doen ;-) Gewoon stoppen met het volgen van nieuws. Beginnen met het oprapen van de eerste neergestorte dakpan. ‘Begin bij het begin,’ zei de koning in Alice in Wonderland. ‘En eindig waar het eindigt.’

LA MAMA
Zaterdag zaten we om haar heen. Misschien wel haar laatste Zen op Zaterdag, dacht ik. Gisteren genoot ze van haar dagelijkse borstelbeurt. Maar La Mama heeft een buurvrouw. Ook zo’n lief oudje met pensioen op Het Beloofde Varkensland (Muk, 205 biggetjes). Muk wou die aandacht ook. La Mama jalóers. Ineens was ze weer lenig. Op haar billen 180 graden draaien. Welk oud varkensbesje doet haar dat na?

FILMPJE
https://Bofkont.TV/20200122-Jaloerse-Besjes.mov

Fijne donderdag allemaal!

PS
Waarom wonen La Mama en Muk niet bij elkaar? Daarom niet. De dames kunnen elkaar niet uitstaan. Ze hebben ieder hun eigen gezelschap. La Mama heeft Edwin en Muk heeft Moesje & Co. Een gedeeld arbeidsverleden schept niet per definitie een band :-)

QUOTE VAN DE DAG
‘Wat heftig is die brand geweest! Afschuwelijk! En wát een overlevers zijn dier en mens op Het Beloofde Varkensland! Petje af.’
Liesbeth van K.