HERTOG HARRIE op BLAUWE MAANDAG

PRINS HARRIE & MISS UNIVERSE - 11 april 2007

Ach jee. Moet onze Prins Harrie nu ook zijn aanspreektitel inleveren? Moeten we dit zwijntje nu voortaan Hertog Harrie gaan noemen? :-( Uitgerekend op deze Blue Monday. Dat kon er ook nog wel bij ;-)

We zullen zien.

Voor mij blijft hij Prins Harrie. Prins of Hertog, het gaat om de inborst. Want de rode vos verliest wel zijn haren, maar zijn streken niet :-) Toch, Prins Harrie?

Fijne maandag allemaal!

QUOTE VAN DE DAG
‘Dank voor de super inspirerende workshop van zondag. Wij vinden het erg mooi hoeveel passie en liefde jullie voor de dieren hebben. Aan het einde van de workshop werd het Familie Bofkont Boek geïntroduceerd. Ik zou graag 2 boeken willen bestellen.’
Tamara I.

PS
Hier het verhaal van Prins Harrie, vader van Zwarte Prins, uit het Familie Bofkont Boek:

boek.bfknt.nl/illustratie-zwarte-prins.jpg

Zwarte Prins, zoon van Prins van Harrie
liefdesbaby

Vandaag spelen we gynaecoloogje. Dierenarts P. is de gynaecoloog, D. doet de ziekenbroeder en ik ben Pleegzuster Bloedwijn. We gaan negen varkensvrouwtjes scannen. Moeke, haar biggen, en niet te vergeten Miss Universe. Ik mag de gel smeren. Moeke en Miss Universe een flinke dot, de biggenbuikjes hoeven maar een klein likje. Die rooie doet niet mee. Dat is Prins Harrie, de enige man uit het nest. Hij loopt lekker buiten en weet van de prins geen kwaad. Maar door zijn toedoen liggen alle dames nu onder narcose. D. rolt de monitor naar de onderzoeks- tafel en P. pakt zijn echoscoop. ‘Zullen we dan maar?’

Het is allemaal begonnen met de reddinsgactie van Moeke, het gedumpte varken uit het Brabantse bos, zo’n half jaar geleden. De dag na haar komst werpt ze acht biggen in de melkerij. Zeven dochters en een zoon. Hem noem ik meteen Prins Harrie. Niet alleen door zijn rode haartjes, maar ook vanwege zijn gedrag. Binnen een paar dagen is meneer al de oudste beweging ter wereld aan ‘t oefenen op zijn zusjes.

Hangbuikzwijntjes kunnen al binnen het jaar tienervadertjes en tienermoedertjes worden. Daar moeten we dus snel bij zijn. Ook al omdat Prins Harrie een enorme commotie bij Familie Bofkont teweeg brengt. Deze baby is namelijk de enige intacte beer op het erf. Alle berige zeugen ruiken hem al op een kilometer afstand. Aagje, Vrouw Vos, Miss Piggy. Vrouwen van 250 à 300 kilo. Er wordt gevochten om de kleine Prins Harrie.

We prikken een datum voor zijn ontmanning. Maar op de afgesproken dag heeft P. een spoedklus in Afrika. ‘Niet erg,’ zeg ik. ‘Prins Harrie zit voorlopig achter gaas. Wat kan er gebeuren?’

Uitgerekend die dag is Miss Universe berig. Ze schuurt met haar kont tegen het gaas waar Prins Harrie maar wat graag zijn neus door steekt. Ze kunnen niet bij elkaar, ik ben gerust. Een uur later kom ik buiten. Prins Harrie zit bovenop Miss Universe. Hij heeft zich zo plat als een aal gemaakt en zich tussen de planken van een hek doorgewurmd. Vervolgens is hij op het stoepje van het voorhuis gaan staan en Miss Universe heeft zich aangeboden. Aan het smoeltje van Prins Harrie kan ik zien dat het allemaal al gebeurd is.

Varkens maken werk van de liefde. Porren elkaar in de zij. Als de zeug de sta-reflex krijgt en stokstijf blijft staan, wil ze gedekt geworden. Voor de daad zelf wordt ook ruimschoots de tijd genomen, soms wel twintig minuten. Maar dit is het moment van samen een sigaretje roken en gezellig napraten. De natuur heeft zijn werk gedaan. Ik kan niks meer.

Op de monitor zien we dat Prins Harrie zich heeft laten gelden. Niet alleen Miss Universe is drachtig. Zijn moeder en zussen moesten toch gesteriliseerd, dus dit is het moment. Maar Miss Universe? ‘Een ouder vrouwtje. Niet zonder risico,’ zegt P. Ik hoef er geen seconde over na te denken. Miss Universe woont hier al vijf jaar. Al krijgt ze in haar eentje honderd biggen. We zien wel wat er van komt.

Miss Universe wordt op 9 augustus 2007 moeder van vijf biggetjes. De eerste drie zijn dood geboren. De vierde, met open verhemelte, wordt niet ouder dan een dag. De vijfde overleeft het. Zwarte Prins. Liefdesbaby van Prins Harrie en Miss Universe. Missie is door het dolle heen dat ze een kind heeft, maar melk heeft ze niet. Wat te doen?


uit het Familie Bofkont Boek – 32ste druk
Copyright Dafne Westerhof / Het Beloofde Varkensland
Familie Bofkont Boek bestellen? mail@FamilieBofkont.nl
Cadeau krijgen? https://FamilieBofkont.nl/vriend
 

PPS
Kijk hier voor het verhaal van Moeke, de moeder van Prins Harrie.
Kijk hier voor het verhaal van Miss Universe, de geliefde van Prins Harrie.

Veel leesplezier!

#varkens #PrinceHarry #bluemonday