MOSZKOWICZ – Advocaat der Dakloze Wolvarkens

MOSZKOWICZ - Advocaat der Dakloze Wolvarkens

Geachte mevrouw de Rooij,

Heden ochtend bereikte mij uw schrijven d.d. zaterdag 14 december 2019. De afgelopen week heb ik de zaak Dakloze Wolvarkens in Naaldwijk met stijgende verbazing gevolgd.
De door U genoemde organisatie is niet de enige die mijn wenkbrauwen deden fronsen.

Uw brief zal ik bestuderen en ik ga me beraden. Mogelijk leg ik in dat proces mijn oor te luisteren bij confrère Spong, die naar ik meen, eerder de Familie Bofkont heeft bijgestaan inzake hun oormerkenkwestie.

In de hoop U voorlopig voldoende te hebben ingelicht,

Hoogachtend,
Moszkowicz – Advocaat der Dakloze Wolvarkens
Het Beloofde Varkensland

PS
Nog een kleine opmerking. Mag ik aannemen dat U in de eerste alinea doelt op de juten zakken, uitgedeeld in de bio-industrie, bij wijze van Sint Nicolaas presentje? Dat was inderdaad een mooie geste.

DE BRIEF VAN MEVROUW DE ROOIJ:

‘Kregen jullie gisteren ook de mailing van Varkenswelzijnsorganisatie X? Ik heb als volgt geantwoord:

Beste Frederieke, prachtig, deze berichten over wat jullie doen, met onze hulp. Maar wat doen jullie niet? Dat was behoorlijk schokkend deze week. Jullie weigerden in actie te komen voor de dakloze wolvarkens in Naaldwijk, waarvoor Dafne Westerhof van Familie Bofkont / Het Beloofde Varkensland dringend hulp inriep.

Niet gezien in de mail of op Facebook (jullie zijn toch zeker dik bevriend met De Familie Bofkont?)? Ik fris je geheugen even op: in en om Naaldwijk staan diverse wolvarkens tot hun schouders in de kletsnatte ijzige modder te verkommeren. Met een big erbij die bijna verdrinkt. Gewrichten zullen ze wel niet meer hebben. Ze kunnen niet liggen of schuilen.

Veel mensen denken: varkens en modder, top, toch? Maar jullie moeten beter weten, en vooral: beter doen. DOEN: iets vanuit jullie relatieve machtspositie, die groter is dan van individuele briefschrijvers. Want ook de Voedsel- en Warenautoriteit en de Dierenbescherming gaven niet thuis deze week.

Lees die Facebookpagina van de Bofkonten nog eens. Hier is de link, je bent er zo. Ik hoop werkelijk dat jullie van Varkens in Nood je naam waarmaken. Want zoals Dafne al wanhopig schreef: In Hoeveel Meer Nood Kan Een Varken Verkeren?

Ik wacht jullie reactie af, en met mij vele anderen.
Intussen heb ik jullie ontvriend op Facebook, want ik hanteer andere maatstaven voor Vrienden.
Hartelijk dank,’

Bovenstaande brief plaatste mevrouw de Rooij als commentaar op https://facebook.com/FamilieBofkont/posts/2672178869567443