KOERTJE THE MOVIE (73)
Diploma voor Koertje

Biggetje Koertje in de VarkensMassageSalon

Koertje heeft zo langzamerhand zijn weg wel gevonden bij Familie Bofkont. Knappe prestatie om in zo’n korte tijd in te burgeren. Tijd voor zijn diploma. Met dank aan oom Bert natuurlijk. Zonder hem had het vele malen langer geduurd.

Het mooie amberkleurige oog met de rode wimpers is van Haas. Eigenlijk heet ze Lange Haas, net als Koertje groeide ze eerst als een dolle in de lengte. Dat doen alle vleesbiggen. Extra lange ruggetjes, ingefokt, voor meer toekomstige karbonaadjes.

Ook al weer 7 jaar geleden dat Haas zomaar bij moeder thuis uit de stal weggehaald werd voor een fotoshoot. Daarna zou haar 4 weken oude leventje beƫindigd worden. We konden haar van de dood redden.

Aan de stress in de fotostudio destijds hield ze een enorm pijnlijke ontsteking aan haar pootje over. We konden linea recta met haar door naar de dierenkliniek. Kwam allemaal goed. Haas is een lieverd, dat kun je aan haar hele hoofd wel zien. Hierbij een jeugdfoto van haar.

https://2011.bfknt.nl/20111030-wl-lange-haas-in-de-varkensmassagesalon-600.jpg

Koertje banjert rustig door. Hier eens kijken, daar eens snuffelen. Niet iedereen heeft evenveel geduld met dat nieuwsgierige knaapje. Hoort er allemaal bij.

Nog even onder de trekker doortijgeren. Ook leuk.

Als hij er onder uit komt, eet hij een hapje mee van Broertje en wie hebben we daar? Ja hoor, Wilde Sjouk. Broertje en zijn zus Wilde Sjouk zijn nooit ver uit elkaars buurt. Biggen uit hetzelfde nest houden een levenslange band met elkaar.

Broertje de zoete, Wilde Sjouk de kattige van de twee, altijd al zo geweest.

Zij kan het dan ook niet laten om Koertje nog net even een duwtje te geven. Subtiel, maar toch: ‘Je hebt dan nu wel je diploma Koertje, maar je moet nog veel leren. Als je dat maar weet.’

FILMPJE
https://Bofkont.TV/20191204-Koertje-the-Movie-73-Diploma-voor-Koertje.mov

QUOTE VAN DE DAG
‘Koertje is hardleers, maar niets aan de hand, een puppy moet het ook leren van een behoorlijke snauw van een volwassen hond. Snauwen is dan niets ernstig, het lijkt zielig.’
Marijke van der V.

#filmpje #varkens #biggetje #snelwegbiggetje #hooi #varkensmassagesalon