De Dag van HET UNIEKE JUBILEUM

...

UNIEK JUBILEUM

Vandaag 10 jaar geleden haalden we La Mama & Edwin uit de intensieve varkens-houderij. Hoe de aanloop naar die feestelijke 8 december 2009 ging, lees je hier: https://VeryImportantPigs.nl

FAMILIE BOFKONT IN FRANKRIJK

Ooit, 25 jaar geleden, reisde ik van Groningen naar de Pyreneeën op zoek naar een boerderij. Het werd de Bovenkerkerpolder. Vannacht droomde ik over Familie Bofkont in Frankrijk (zag Martien Meiland bij Kopspijkers). Ooit waren wij ook in Kopspijkers met Miss Universe op tafel om de allereerste Workshop Varkens-massage aan te kondigen. Jack Spijkerman had nog zoiets idioots gehoord. Vandaag staat de workshopteller op 909. Op naar de 1000!

...

DAKLOZE VARKENS BIJ DE WATERTOREN

Van oom Bert & Koertje op Château Bofkônt naar de dakloze varkens in Naaldwijk. We schrijven nu brieven naar de verantwoordelijken maar tot nu toe duikt iedereen weg. De hete aardappel wordt van de een naar de ander gegooid. Ondertussen staan de arme wolvarkens nog steeds dag en nacht onder de blote hemel in storm en regen. Dierenbescherming en Dierenpolitie geven niet thuis. On-be-grij-pe-lijk.
Wordt Vervolgd.

...

VILLA VARKENSGELUK

Over varkensbehuizing gesproken. Villa Varkensgeluk is nu definitief gebombardeerd tot beschermde aanleunwoning voor bejaarde bofkonten.

VARKENSVRIJHEID

La Mama is nu 15 jaar. De eerste 5 jaren van haar leven heeft ze in de kraamkooi gelegen. Ze leeft nu al 2x langer in vrijheid. Tien jaar geleden liep ze over de rode loper Villa Varkensgeluk binnen. Ruimte! Stro! Ein-de-lijk samen met een van haar 170 biggetjes!

...

...

...

...

RENOVATIE

Inmiddels is Villa Varkensgeluk hard toe aan een grondige renovatie. Het dak lekt, de pleister valt van de muren, het geranium-platje is ingestort. Dat moet dus heel gauw anders. De oudjes moeten er knap bij kunnen blijven liggen.

FACELIFT

Van de week zijn we begonnen. Een bereklus. Maar een betere manier om het 10-jarige jubileum van La Mama & Edwin te vieren zou ik niet weten. La Mama's huisje krijgt een facelift. Of beter gezegd: een complete make-over. Omdat de varkens het waard zijn.

DONATIE VOOR DE RENOVATIE

Vind je het leuk om La Mama te feliciteren met haar unieke jubileum? Ze is dolblij met een donatie voor de renovatie. Krijg je een uitnodiging voor de feestelijke opening in de lente. Lente! Wat een heerlijk vooruitzicht.

Dat kan met een Tikkie of een iDeal overboeking en natuurlijk ook via

NL95TRIO0338830871
t.n.v. Familie Bofkont
o.v.v. Renovatie Villa Varkensgeluk

Fijne zondag allemaal en de groeten van Familie Bofkont!

...
Dafne & Team Bofkont
Het Beloofde Varkensland

QUOTE VAN DE DAG

'Weet je wat ik nu zo leuk van Koertje vind? Daar loopt een big, hij groeit op en heeft er totaal geen weet van hoe slecht de normale varkenswereld is in het grote buitenbos. Hij is een big maar zou ook een mens kunnen zijn die opgroeit zonder een idee te hebben hoe het ook zou kunnen zijn. Wat een cadeautje voor iedereen'
Ineke J.