Dakloze Wolvarkens Watertoren Naaldwijk
Brief aan Projectontwikkelaar Weboma

7 december 2019 – 12.00 uur
UPDATE 2 DAKLOZE WOLVARKENS NAALDWIJK
zie brief aan HET architectenbureau
https://www.facebook.com/FamilieBofkont/posts/2661396247312372


7 december 2019 – 10.00 uur
UPDATE 1 DAKLOZE WOLVARKENS NAALDWIJK

Inmiddels contact per mail met hoofd ontwikkeling van Weboma. Hij laat weten dat zij niet (meer?) actief met het project Watertoren te maken hebben en vraagt om rectificatie.

Maar middels het bord http://www.WonenInDeWatertoren.nl op het terrein profileert Weboma zich nog steeds actief met dit project. Tik de url in en je komt rechtstreeks op Weboma uit: https://www.weboma.nl/nl/watertoren.

Merkwaardig.

Het lijkt erop dat de hete aardappel nu van de een naar de ander wordt gegooid.

Ondertussen hebben de varkens weer een koude natte dakloze nacht achter de rug. De komende week zal het water met bakken uit de hemel komen. Wat te doen?

Wordt Vervolgd.


Dakloze wolvarkens in de modder bij de watertoren in Naaldwijk van projectontwikkelaar Weboma

 

 

WEBOMA
t.a.v. De Directie
Stoelmatter 16
2292 JL Wateringen

 

Amstelveen, 6 december 2019

ONDERWERP
Dakloze Wolvarkens bij de Watertoren in Naaldwijk

 

Geachte heren Riedijk en Koelemij,

Uw bedrijf timmert hard aan de weg onder het motto ‘Weboma bouwt aan geluk’. Een van uw prestigieuze bouwprojecten is de Watertoren in Naaldwijk.

Op het terrein rond de Watertoren lopen wolvarkens.

Een beer, vier zeugen en een big. Opvallende beesten die de aandacht trekken van publiek. Leuk voor de varkens, gunstig voor de PR van Weboma.

Wij runnen sinds 1995 een varkenskenniscentrum, Het Beloofde Varkensland, onder de rook van Amstelveen. Wij hebben een 60-tal varkens onder onze hoede, waaronder ook het wolvarken. Onze specialisatie is het gedrag van buitenvarkens.

Wij adviseren o.a. dierenartsen en varkenshoeders in binnen en buitenland en geven praktijkles t.b.v. de cursus ethiek van de Faculteit Diergeneeskunde / Utrecht.

Nu over de wolvarkens bij de Watertoren in Naaldwijk.

Sinds oktober krijgen wij dagelijks vragen en klachten over hun leefomstandigheden. We zijn gaan kijken. Het zal ook u niet ontgaan zijn: het terrein van de varkens is gereduceerd tot blubber en water.

Dat varkens van modder houden is waar, maar alleen in de zomer om bij hoge temperaturen in af te kunnen koelen. In de wintertijd zal ieder varken modder mijden, zij gedijen net zo slecht bij koude natte voeten als wij.

De wolvarkens bij de Watertoren hebben geen mogelijkheid om op het kale terrein beschutting te zoeken. Niet alleen tegen felle zon, regen, hagel, sneew en wind. Maar vooral omdat hun instinct ze dat ingeeft: varkens zijn prooidieren. Ze móeten ergens in weg kunnen kruipen om zich veilig te voelen.

Op uw site staat dit:

‘Weboma is een bedrijf met een bijzondere missie: Weboma bouwt aan geluk. Wij ontwikkelen, bouwen en zorgen voor huizen, wijken, leefomgevingen en werkplekken die mensen gelukkig maken.’

Zo kom ik op het volgende:

VARKENSGELUK
Het Beloofde Varkensland doet aan várkensgeluk. Uw bedrijf en onze stichting hebben dus iets gemeen. Mogen wij er voor zorgen dat de dakloze wolvarkens zo spoedig mogelijk een dak boven hun hoofd krijgen?

Wij hebben de expertise en menskracht om ter plekke een behuizing voor de dakloze wolvarkens te realiseren. Wolvarkens blij, bezorgde en boze buurtbewoners blij, en ik denk Weboma ook blij.

Want een projectontwikkelaar die luxe huizen voor mensen realiseert en daarbij dieren inzet voor ludieke PR, kan diezelfde dieren toch niet in de kou laten staan?

Hartelijke groet,

Dafne Westerhof
oprichter Het Beloofde Varkensland
voorzitter Stichting Familie Bofkont

PS
Voor Weboma zijn er geen kosten aan verbonden. Die neemt Stichting Familie Bofkont voor haar rekening.

 

#dakloze #varkens #wolvarkens #watertoren #naaldwijk #vastgoed #projectontwikkelaar #weboma #westland