KOERTJE THE MOVIE (70)
Koertje komt stofzuigen

Biggetje Koertje en Brody stofzuigen de restjes biks op

Ontbijt bij Familie Bofkont. Spitsuur! In principe staat de hele meute bij mekaar te smikkelen op de kuilplaats, maar ze komen daar niet allemaal (meer) aan de bak.

Te oud, te jong of te bescheiden.

Varkens zijn slim. De speciaaltjes weten precies wanneer ze waar in het voerproces moeten zijn.

Kijk daar staat Swientie al met Ieniemienie voor de deur bij Koertje te wachten. Dolle Mina loopt er meteen achteraan. Zij krijgt haar biks ook apart, anders wordt ze omver geduwd door Herman en Bulle.

En daar is Dappere Dodo.

Dit oudje wordt ook op zijn wenken bediend. Brody was er al. De een wil nog eerder zijn ontbijt dan de ander. Niet allemaal bij elkaar, dat wordt jatten en kiften, Swientie even achter het hekje, gauw heen en weer rennen met een emmertje hier en een hoopje biks daar, iedere ochtend weer dezelfde chaos.

Maar dan staan ze toch allemaal lekker te eten. He daar is Ries ook nog. En dan komt Koertje thuis. Hij ontbijt buiten, niet op de kuilplaats, daar wordt hij in elkaar getimmerd, maar ernaast achter een omheining.

Als hij klaar is weet hij wat hem te doen staat. Gauw zijn huisje stofzuigen. Dolle Mina en Swientie maken er altijd een troep van, er blijft altijd wel wat liggen. Dat wordt Swientie te veel, tijd om weer terug te gaan naar het Oudemannnetjeshuis.

FILMPJE
https://Bofkont.TV/20191130-Koertje-the-Movie-70-Koertje-komt-stofzuigen.mov

QUOTE VAN DE DAG
‘Als ik dan zie hoe lekker ze liggen in het stro. Ik denk dan meteen aan de wolvarkens, die continue in de kou en stromende regen staan. En de mensen die straks het vlees kopen denken dat deze varkens beter gehouden zijn dan de bioindustrie. Kunnen we er echt niets eraan doen!!!’
Ellen D.

ANTWOORD
‘Dat is onverteerbaar. En vergeet vooral die continue wind niet. Toch kun je wel iets voor de wolvarkens betekenen, ook al hebben ze geen dak boven hun hoofd. Er langsgaan met een baal stro en/of hooi en een grote zak appels. Dat zouden meer mensen moeten doen. Adres: de Watertoren in Naaldwijk.’
Dafne W.