KOERTJE THE MOVIE (67)
Koertje en appels en stro voor wolvarkens

Biggetje Koertje bij appels voor wolvarkens naaldwijk

‘De kindertjes in Griekenland snakken ernaar,’ zei mijn moeder altijd als wij ons bord niet leeg wilden eten.

Het idee dat ik vroeger met lange tanden aan tafel kon zitten. Nu ben ik net een varken. Ik kan altijd wel eten. Dag en nacht. Lekker eten en een warm bed. Geen mens die zonder kan. Geen varken die zonder kan.

Gisteravond 5 wolvarkens en een babywolvarkentje heel blij gemaakt met een krat appels en 4 balen stro. Toch eens even met eigen ogen gaan kijken daar bij die Watertoren in Naaldwijk. Zat vrijdagavond al in de planning, maar daar stak Nous Nous een stokje voor.

De wolvarkens, inclusief leuke brutale beer, banjeren rond op kletsnatte kleigrond, het water blijft er op staan. Op een noodvoorzieninkje van pallets met plek voor 2 varkens na (met dank aan de anonieme bouwer!), geen warm bed te bekennen.

De watertoren staat pontificaal midden op het terrein.

Door zijn vorm heeft de wind onophoudelijk vrij spel. Nergens een plek waar de wind niet om de varkens giert. Rust is anders. De enige plek die wat beschutting zou kunnen bieden is tegen de muur van de watertoren aan, maar die is rondom afgezet met schrikdraad.

Buurman & Buurvrouw (bofkontboeren) wonen in de buurt. Ook zij namen appels voor de varkens mee en troostchocola voor ons. Buurvrouw wist te vertellen dat er onderin de watertoren een opslagruimte is, leeg, waar de varkens een moord voor zouden doen als warm, windvrij nachtonderkomen.

Toen kwam er een buurman van de varkens.
‘Wat doen jullie daar?!’

Toen kwam de eigenaar van de varkens.
‘Met welk recht geven jullie stro aan mijn varkens?’

‘Met het varkensrecht. Varkens hebben recht op een droog onderkomen.’

Gezelliger werd het niet.

‘Ik schrijf jullie kenteken op!’

Ons voornemen om van de week een huisje, groot en sterk genoeg voor 5 wolvarkens en een babywolvarkentje, neer te zetten is daarmee in het water gevallen :-(

‘Met de blote benen naar bed!’

Ik dacht eraan toen we wegreden. Die zei mijn oma altijd als we stout geweest waren. Zonder pyamabroek kreeg je het nooit warm in die klamme ijskoude bedden op de zolder van de boerderij.

Lijkt me een goeie voor de eigenaar van de wolvarkens: ‘Voor straf met de blote benen naar bed!’ Net zoals die arme varkens iedere nacht moeten doormaken. Dat zal hem leren.

FILMPJE
https://Bofkont.TV/20191127-Koertje-the-Movie-67-Koertje-en-appels-en-stro-voor-wolvarkens.mov

QUOTE VAN DE DAG
‘Het liefst wil je ze állemaal redden maar daar kun je alleen maar van dromen. Des te meer de momenten koesteren dat het wel lukt, en hoe! Brody is het grote voorbeeld van een missie die méér dan geslaagd is. Zaaaaalig om naar te kijken.’
Lydia van D.

PS
De varkens bij de Watertoren hebben in ieder geval tenminste één nachtje achter de rug op stro.
Het stro kan vanaf de openbare weg op het terrein gebracht worden ;-)
Goed voorbeeld doet goed volgen?

#filmpje #varkens #biggetje #snelwegbiggetje #wolvarkens #naaldwijk #modder