KOERTJE THE MOVIE (64)
Koertje & Brody & Oom Bert & Wildeman

Biggetje Koertje met Oom Bert en Wildeman

De grote Familie Bofkont is opgebouwd uit allerlei subfamilietjes.

Denk aan Familie Kraak, Moesje & Co, Moeke & Biggen, De Moeder van Sjonnie met haar samengestelde gezinnetje, en de onafscheidelijke posse van Zeeman: Zeeman, Piet, Moszkowicz, Sjonnie, Pinokkio, en niet te vergeten Betsy & Co.

En dan natuurlijk de beroemde duo’s: La Mama & Edwin, Aaltje & BabyBig, Granny & Muk, Wilde Sjouk & Broertje, de Ieniemienies, en ga zo maar door.

Met de komst van Koertje is er weer een nieuw clubje ontstaan.

Koertje & Brody & Oom Bert & Wildeman. Oom Bert als de pater familias, Wildeman als zijn secondant, Brody (nu nog de baas over Koertje, maar bij Familie Bofkont weet je nooit
voor hoe lang) en Koertje als de benjamin.

Ik stond erbij en ik keek ernaar.

FILMPJE
https://Bofkont.TV/20191124-Koertje-the-Movie-64-Koertje-en-Brody-en-Oom-Bert-en-Wildeman.mov

QUOTE VAN DE DAG
‘Wij kochten vorig jaar een ongelukkige cavia in een dierenwinkel. Het is geen varken natuurlijk maar wat een verschil in uitstraling had het diertje na een paar weken. Je kunt gewoon zien aan dieren of ze gelukkig zijn of niet. Ik ben zo ontzettend blij voor Koertje maar ik denk ook elke dag aan de anderen die dat geluk niet hebben.’
Monique L.

PS
En nu iets heel anders :-(

NOUS NOUS - Zoals het klokje thuis tikt tikt het nergens

Onderschat nóóit de sensitiviteit van een varken. Wie herinnert zich Nous Nous nog, de Prins van Hoorn? Lees je nog even in: https://www.familiebofkont.nl/nous-nous-de-prins-van-hoorn/

VARKENSVERDRIET
De dierenarts belde ons vrijdag. Het is niet goed afgelopen met de Prins van Hoorn. De hofdames die we voor hem regelden, bleken niet gebeld te zijn. In plaats van hen kwamen er 2 puppies in huis.

Nous Nous heeft dit niet kunnen verkroppen.

Hij voelde zich zo in de steek gelaten dat hij letterlijk zijn canapé heeft opgegeten. En raakte verstopt door de brokken schuimrubber. Er was geen redden meer aan. Kunnen jullie mij helpen, vroeg de dierenarts, want waar moest hij heen met een dood varken in een woonwijk?

ZELFMOORD
We hebben de zwarte bus door de wasstraat gehaald en ingericht als een mobiel mausoleum voor de Prins van Hoorn. Zijn naam op de baar, 4 brandende lantaarns.

‘Nous Nous heeft zelfmoord gepleegd,’ zei Rietje toen we hem vrijdagavond bij haar ophaalden. Zij, de dierenarts, wij, we stonden allevier ontredderd op de stoep om de baar van het arme varken heen. Wat viel er te zeggen?

BLOEMEN
Morgen wordt Nous Nous van Het Beloofde Varkensland opgehaald. Vanavond, na de workshop, haal ik bloemen.

VIRTUEEL BOEKET
Nous Nous verdient een mooi afscheid. Wil je ook wat voor hem doen? Stuur een virtueel boeket naar mail@familiebofkont.nl Dan printen wij dat boeket uit en leggen alle A4tjes op zijn baar.

Ik hoop op veel virtuele bloemen voor Nous Nous, de Prins van Hoorn.

Opdat wij mensen nooit vergeten hoe hoogsensitief varkens zijn…