KOERTJE THE MOVIE (52)
Koertje ontdekt steeds meer

Biggetje Koertje ontmoet varken Dikke Peter

Waar is het fluweelzachte ongeschonden roze velletje van Koertje gebleven? Schrammen, striemen, er loopt al een echt varkentje rond te struinen.

Familie Kraak! Daar was Koertje nog niet geweest. Al die blaadjes op de grond. Ook leuk. Daar is Dikke Peter al. ‘Wat mot dat hier?’

Zijn tweelingbroer Keessie komt ook kijken.

Tijd om terug te gaan. Kippie kwam Koertje al halen ;-)

FILMPJE
https://Bofkont.TV/20191109-Koertje-the-Movie-52-Koertje-ontdekt-steeds-meer.mov

QUOTE VAN DE DAG
‘Mijn oog valt op Koertje’s stevige voorpoten. Spiermassa ontwikkeld door beweging. Ik word verdrietig als ik denk aan Koert zijn vrachtwagenmaatjes. Biggetjes met veel dunnere voorpootjes maar nu wel al een dikker spekbuikje. Omdat de mens het eten wil. Ik werd vegetariër toen ik 9 jaar oud was. Mijn moeder hád het niet meer. Hoe moest haar dochter nu gezond opgroeien? Met 14 jaar mocht ik stamppot eten bij een nieuw schoolvriendinnetje. Ik wist dat ze het financieel zwaar hadden. Ik kreeg een stuk rookworst aangeboden van haar moeder met zo’n hartelijke lieve blik dat ik het niet durfde te weigeren. Vanaf toen ben ik weer vlees gaan eten, hetzij met mate. Nu ik de familie Bofkont een poos ken kán ik geen varkensvlees meer eten. Ik hoop dat ooit dat 9-jarig meisje in me weer opstaat. Het kind dat vastberaden geen enkele vorm van vlees meer wil eten. Het begin is er in ieder geval.’
Sytske S.

#filmpje #varkens #biggetje #snelwegbiggetje #herfst #bos