KOERTJE THE MOVIE (35)
Oom Bert heeft een dagje vrij

varken oom bert in het stro

Oom Bert. De lieve schat. Af en toe trekt hij zich even terug in het Oudemannetjeshuis. Even weg van Koertje. Even op zichzelf. Even op adem komen. Lekker rustig in zijn eentje hooi eten. Een wandelingetje maken over het erf. Bij de anderen kijken, wat rondlummelen, en dan toch weer gauw terug naar Koertje. Daar ben ik weer!

FILMPJE
https://Bofkont.TV/20191022-Koertje-the-Movie-35-Oom-Bert-heeft-een-dagje-vrij.mov

PS
QUOTE VAN DE DAG
‘Hier word ik nu helemaal zen van. Zit zelf midden in een verhuizing maar door dit te kijken kom ik helemaal tot rust.’
Karin K.

PPS
Oom Bert is niet alleen een troost-oom voor Koertje nú, maar toen oom Bert zelf nog een biggetje was, óók al een troost-stiefbroertje voor Keiler.

https://2019.bfknt.nl/toen-oom-bert-nog-een-bertje-was.jpg

https://2019.bfknt.nl/keiler-bert-voorgevel-boerderij.jpg

Keiler & Bert
verbroedering

‘Er hangt zo’n droefheid om dit beschadigde wilde zwijntje heen. Een eigen vriendje, dat zou hem weer in balans kunnen brengen. Het wordt Bertje, een industriebiggetje. Wat een geluk: de boer is er eentje vergeten te couperen. Bertje heeft een staartje!

Hoezeer Keilertje gesnakt heeft naar gezelschap blijkt als de ‘broertjes’ met elkaar kennismaken. Niet de gebruikelijke territoriumgevechten, nee. Zodra Bertje zijn roze snoetje in de binnentuin laat zien loopt Keiler op hem af. Overmand door emoties zakt hij op de grond. Daar is mijn broer! Mijn broer is terug!’

uit het Familie Bofkont Boek – 31ste druk
copyright Dafne Westerhof – Het Beloofde Varkensland

bestellen? mail@familiebofkont.nl