KOERTJE THE MOVIE (22)
Koertje wil keten

Koertje the Movie 22 - biggetje Koertje wil keten met varken oom Bert en op de strobalen

9 oktober. Vandaag, 40 jaar geleden, verliet ik mijn vrijstaande huis aan de Waal. Als een Thelma zonder Louise reed ik in mijn Citro├źn DS de vrijheid tegemoet, doodeng, maar ik wilde opnieuw beginnen, zonder verkering, zonder geld, zonder bezittingen. Geen idee toen nog dat ik 15 jaar later mijn leven met varkens en koeien zou delen. Jezelf opnieuw uitvinden: ik kan het iedereen aanraden ;-)

Koertje is ook zijn vrijheid tegemoet gesprongen en hij moest maar afwachten waar hij terecht kwam. Bij oom Bert.

Beter had Koertje het niet kunnen treffen. Als Koertje zin in klauteren heeft loopt hij gewoon over oom Bert heen. Eigenlijk wil hij met hem keten. Maar oom Bert is de jongste niet meer, eeuwen geleden dat ik hem zijn biggendansjes zag maken.

Heel soms komen bij de volwassen varkens ook de hoefjes nog wel eens van de vloer.

Des te ontroerender om die kolossale varkenslijven in de rondte te zien zwieren, teken dat ze het ontieglijk naar hun zin hebben. Bijvoorbeekld als ze vers stro krijgen. Tijdens het losschudden van de balen kunnen ze even compleet uit hun dak gaan. Blaffen, rondscheuren, pirouettes draaien.

Als je niet beter weet zou je er bang van worden (menig vrijwilliger is dan ook weggerend, bang dat die explosie van energie op hem of haar gericht was :-) ).

Fijne woensdag allemaal!

FILMPJE
https://Bofkont.TV/20191009-Koertje-the-Movie-22-Koertje-wil-keten.mov

PS

QUOTE VAN DE DAG
‘Dank je voor het teruggeven van hoe dieren zijn, wij, het volk, zijn het helemaal kwijtgeraakt door de bio-industrie.’
Marijke van der V.

#varkens #stieren #biggetjes #snelwegbiggetje #filmpje