KOERTJE THE MOVIE (13)
Dappere Dodo bij Koertje

OOM BERT zet DAPPERE DODO meteen op zijn nummer

Geen pleegmoeder voor Koertje maar een oom. Oom Bert. Gek. Bij De Moeder van Sjonnie wist ik meteen dat zij de pleegmoeder van de Black Boys zou zijn. Geen tante.

Maar bij Bert kwam het woord pleegvader geen moment bij me op. Oom Bert is een echte oom. Zo’n lieve. Degelijk, betrouwbaar, geruststellend. Ik had vroeger zelf zo’n oom. Oom Theun. Daar zal het wel door komen.

‘Hoe is het toch mogelijk. Zo’n biggetje bij een beer en niet bij een zeug. Dat verwacht je toch helemaal niet?’

De Zenners op Zaterdag stonden er gisteren in opperste verbazing omheen. Het is ook bijzonder. Een feest om ze zo samen mee te maken. Toen iedereen weer weg was stond Dappere Dodo voor de deur. Hij wilde naar binnen. Even proberen dus.

Het bezoek was van korte duur.

Dappere Dodo deed lelijk tegen Koertje. Oom Bert stak daar meteen een stokje voor, de kaarten waren snel geschud. Dappere Dodo wist meteen wat hem te doen stond: zo snel mogelijk weer naar buiten.

Koertje was wel nieuwsgierig naar hem.

Dappere Dodo deed nog een snelle poging maar Koertje liep alweer terug naar oom Bert. Gauw vertellen wat hij had meegemaakt. Zo’n oom gun je ieder biggetje.

Fijne zondag allemaal!

FILMPJE:
https://video.bfknt.nl/20190928-Bofkont-TV-Bezoek.mov

PS
Dikke vriend worden van Koertje?
https://www.FamilieBofkont.nl/vriend

IK WORD VRIEND VAN FAMILIE BOFKONT OMDAT:
‘Wij hebben zondag de workshop gevolgd in Het Beloofde Varkensland en we vonden het geweldig. Het werk dat jullie doen en hoeveel geluk de dieren hebben om daar te mogen pensioneren/wonen. Maar vooral het belangrijkste: dier te mogen zijn! Hier willen wij graag een steentje aan bijdragen. Ga zo door. Ons favoriete dier: Koertje!’
(Dankjulliewel Bregtje & Bart!)